FreeBox: snězení přátelé a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes nás čeká další zombie apokalypsa, která promění většinu planety ve slintající hnus. Pak se ale podíváme na jednu dost rychlou plošinovku, zaválčíme si v Pacifiku a nakonec se pokusíme uklidnit a chvíli relaxovat.

Po týdnu vás vítám u našeho pravidelného seriálu FreeBox, ve kterém si ukazujeme zajímavé hry zdarma. V dnešním dílu bychom zase měli uspokojit skoro všechny, protože každá hra bude úplně z jiného soudku. Začneme u neposedné plošinovky, která vás nejen potrápí, ale také náramně pobaví. Pak se vydáme zpět v čase do druhé světové války a podíváme se na to, jak Američané válčili s Japonci v Pacifiku. Nakonec to bude zombie apokalypsa a nová hra od Ketchapp.

FreeBox #88 – Cublast, Pacific Front, Zombies Ate My Friends, The Line Zen

Cublast

Pokud si chcete užít opravdovou arkádovou zábavu, tak dejte šanci této hře. A pokud už máte zkušenosti s nějakými náročnými plošinovkami, tak tady budete jako doma. Tato hra vznikla jako studentský projekt a je tak skutečně zdarma. Princip je snadný – seberte všechny růžové kostky a vydejte se do cíle. To má ale několik háčků. To vše musíte stihnout v časově omezeném horizontu, který je mnohdy opravdu neúprosný.

Zároveň jsou ale úrovně plné překážek. Jednak můžete kdykoliv spadnout, ale také se třeba nabodnout na bodliny. A nejen to, některé úrovně jsou složené z mizejících plošinek, takže budete muset plánovat svůj pohyb mnohem opatrněji. Hru ovládáte nakláněním a pak už vám stačí jen ťuknutí pro skok. Míček se umí odrážet od stěn a při sebrání bodu lehce nadskočí. Je to náročné, obzvlášť pokud se budete snažit získat tři hvězdy.

Stáhnout Cublast

Google Play (zdarma)

1942 Pacific Front

Druhá světová válka nás jen tak neomrzí. Na jedné straně se jedná o jednu z nejsmutnějších kapitol lidské existence, ale na druhou stranu nás dnes fascinuje a baví – obzvlášť ve filmech nebo hrách. Tato hra nás přenese do války v Pacifiku, kde proti sobě stáli hlavně Japonsko a Spojené Státy. Hratelností jde o tahovou strategii, kde přemisťujete své jednotky po mapě, obsazujete důležité základny a snažíte se přechytračit nepřátele.

Hra nabízí tři základní herní módy – kampaň pro jednoho hráče, online multiplayer a hru více hráčů u jednoho zařízení, kdy si tablet nebo telefon předáváte po tazích. Během každého kola můžete své jednotky přesouvat, útočit, ale také používat speciální schopnosti, třeba schování se nebo doplnění zásob. Používat můžete letadla, a když obsadíte správné body, tak si naverbujete úplně nové jednotky. Nechybí pokládání min nebo nastrahování pastí.

Stáhnout 1942 Pacific Front

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zombies Ate My Friends

Zase jednou na Zem padla nákaza, která obrátila většinu lidí na hnijící zombíky. Ti teď křižují ulicemi a ohrožují ty, kteří dosud přežili. Nic ale není tak jisté a každý se může kdykoliv změnit ve slintající mrtvolu. Třeba řidič helikoptéry, který vám nabídne odvoz. Vy se mezitím vydáte do města a pokusíte se získat nějaké zásoby a zachránit pár uvězněných přeživších. Ty budou většinou na záchodě… kde jinde.

Zajímavý je také soubojový systém. Ten probíhá po tazích a hra k němu využívá energii. Můžete si vybrat z několika útoků podle využité energie. Buď zasadíte ránu slabší nebo silnější. Je potřeba najít správné vyvážení. Zásadní je také sbírání předmětů. To vás taktéž stojí energii, ale můžete tak najít nové zbraně, peníze, za které si třeba koupíte oblečení, nebo rovnou nějakou energii zpět. Tento koncept přežívání je překvapivě zábavný a udrží vás na dlouho.

Stáhnout Zombies Ate My Friends

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

The Line Zen

Na konci si dáme opět novou hru od Ketchapp. Tou je nyní The Line Zen. Už ten název je dost podezřelý – byla nějaká jejich hra někdy klidná? Neumím si představit, že bych se dostal do zenově klidné nálady a doslova relaxoval. Ne. A ani tato hra taková není – budete narážet, budete bourat a budete se u toho vztekat. Ale to je v pořádku, takové jejich hry prostě jsou. A možná také proto jsou tak oblíbené.

Ve hře ovládáte modrou kuličku, která projíždí koridorem. Vše co je růžové, je zlé. Toho se nesmíte ani dotknout. A jistě vás nepřekvapí, že růžová bude skoro celá obrazovka. Modrozelené objekty jsou jiné. Do těch smíte narazit a tím je odsunete. Větší objekty vás ale mohou někde pozdržet nebo odrazit, takže pak nabouráte. Zajímavé je, když využijete tento posuvný objekt k prorážení cesty polem překážek.

Stáhnout The Line Zen

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)