FreeBox: smrtelné kung-fu a další skvělé hry zdarma

2

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Poslední předvánoční díl začneme u dvojčat. Bez sebe neudělají ani ránu a přesto se jeden druhému nepodobají. Asi jako den a noc. Pár pěstí rozdáme ve hře podle parodického filmu Kung Fury. Nakonec se ještě postavíme náletům robotických nepřátel a překonáme několik zdí.

Vítám vás u posledního FreeBoxu před Vánoci. Doufám, že si tu atmosféru užijete a Štědrý večer budete mít skutečně povedený. Možná trochu překvapivě vám doporučím, abyste alespoň tehdy odložili telefony a schovali tablety. Byli s rodinou a ničím se nestresovali. A že hry umí být stresující! Ale do té doby? To je jiná. Jako každý týden nás čekají čtyři povedené hry zdarma. Navíc… kdo ví? Třeba najdete nějaký ten nový telefon pod stromečkem, takže se pár her bude hodit.

FreeBox #120 – Twins, Kung Fury, Sector Strike, The Walls

Twins

Dvojčata jsou roztomilá a většinou celkem neoddělitelná. A pokud se nad tím tak zamyslíte, tak vlastně i vaše ruce mohou být považovány za dvojčata. Tato hra vám představuje polaritu – černá a bílá nebo den a noc. Vysvětlení ponechávám na vás. Obraz je rozdělen do dvou polovin a vaše kulička je neustále přitahována do středu, kde se většinou nachází nějaká ta plošinka, po které můžete jet.

Pokud ale není, tak kulička propadne do druhé poloviny. Samozřejmostí je skákání, abyste se vyhnuli překážkám. A překážkami se samozřejmě myslí děsivé bodláky. Proskakováním mezi světy ve správném rytmu můžete získat větší šanci na sbírání bodů a samozřejmě také sebrání duálního módu. V tom se hra změní a najednou budete ovládat dvě kuličky najednou. Každá bude mít vlastní stranu displeje a hraní bude zase o poznání těžší.

Stáhnout Twins

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Kung Fury: Street Rage

Pamatujete si na naprosto parádní krátký film Kung Fury? Tato parodie na řadu akčňáků z osmdesátých let uhodila hřebík na hlavičku a bavila absolutní nadsázkou i přehnaným vizuálem nebo hereckými výkony. Pokud jste ho neviděli, tak to musíte napravit zde. Aby byla sbírka kompletní, tak k němu vyšla také hra, která je sice jednoduchá a krátká, ale svým zpracováním také odráží éru osmdesátek.

Stojíte u herního automatu a hrajete jednoduchou mlátičku se dvěma čudlíky. Nestačí do nich nesmyslně mlátit, ale pro větší skóre potřebujete útoky plánovat a nemáchat naprázdno. A věřte mi, že o skóre jde. Lidé trávili v hernách dny a hodiny jen proto, aby překonali něčí skóre. S internetem najednou stojíte proti všem a ne jen klukům z vaší čtvrti. Ale i tak je to zábava a hra by vám mohla dělat společnost při dlouhých chvílích.

Stáhnout Kung Fury: Street Rage

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Sector Strike

Zase jednou se budete muset postavit futuristickým robotickým letkám, které z nějakého důvodu nepřestávají útočit. Důvody se nyní nezabývejme – ne vždy je potřebujeme znát. Voják není diplomatem, voják poslouchá rozkazy. Nám řekli: „Ni šagu nazad!“ neboli „Zpátky ni krok!“. A střílet se má hlavně po těch, kteří letí proti nám. Tak tedy pojďme střílet.

Nepřáteli se tato hra doslova hemží. I kvůli tomu oceníte řadu bonusů, které průběhem hry budete získávat. Tím jsou třeba naváděné rakety nebo laser. A jelikož se lodě objevují nahoře i dole zároveň, tak to jistě oceníte. Kromě bonusů budete sbírat i body, které nakonec proměníte v lepší vybavení a silnější zbraně. Hra se rozkládá na sektory, které je potřeba vyčistit. A nebude to vůbec lehká práce. Naštěstí vám k tomu zahraje velmi dobrý soundtrack.

Stáhnout Sector Strike

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

The Walls

Pink Floyd za tím nehledejte. Je to mnohem jednodušší – hra skutečně pracuje se zdmi, a tak je název velmi instruktivní. Tato zdánlivě jednoduchá hříčka doslova zabrnká na vaše nervy, takže pokud dostanete pod stromek nový telefon, tak ji raději přeskočte. Jednoduchá je samozřejmě jen ovládáním, ale dosáhnout nějakého dobrého výsledku bude nadmíru těžké. A téměř neustále budete prohrávat.

Pak ale jednou vyhrajete a to vás požene dál. V této hře se potřebujete trefit a ve správný moment zahnout, abyste nespadli. Nakonec musíte dorazit do cíle. Ten je po každé dokončené úrovni dál a dál. Jednou musíte překonat dvě zatáčky, pak už tři, čtyři a tak až do zbláznění. Samozřejmě projet několik zdí za sebou bez chyby je opravdu obtížné. A když prohrajete těsně před koncem, tak vás to dovede slušně dopálit.

Stáhnout The Walls

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
kubik393
Když už nazvete svou hru Street Rage, raději se zahrabejte někde hodně hluboko, aby vás Adam Hunter, Axel Stokes a Blaze Fielding nevyhrabali a nenakopali vám zadek... To je jako kdybyste hru nazvali Fight is Final a neočekávali, že vás Capcom nezažaluje. Ne, Kung Fury jsem neviděl, jako ostatně nikdo, to se jen tvůrci snaží použít pláštík vykrádání béčkové parodie aby skryli vykrádání jedné kdysi úspěšné beat-em up frančízy. Ale no tak, Streets of Rage jsou už i na Steamu, udělejte si radost a kupte si originál a ne špatně udělanou předělávku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze