FreeBox: sexy špionka a další skvělé hry zdarma

2

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes se zaměříme na hry, které po vás budou vyžadovat nějakou mozkovou aktivitu. Budou to hry především logické. Začneme u multiplayerového kvízu, kde se pokusíme porazit kamarády. Dále nás čeká detektivní případ, barevná kolečka a také posouvání čtverců.

Týden se s týdnem sešel a já vás opět vítám u našeho tradičního seriálu FreeBox, ve kterém na vás čeká čtveřice zajímavých her zdarma. Tentokrát jsem se rozhodl všechny hry tematizovat. A potěším hlavně ty, kteří se u hraní nebojí také trochu přemýšlet. Pokud v každé hře potřebujete litry krve, tak dnes nepochodíte. V první hře nás čeká multiplayerový kvíz, pak detektivní příběh, přesouvání kruhů a nakonec minihra se čtverci od Ketchapp.

FreeBox #81 – Trivia Crack, Agent Alice, Dotello, Push The Squares

Trivia Crack

Fascinovaně sledujete AZ-kvíz? Bavilo vás hádat správné odpovědi u sledování Chcete být milionářem? Nebo jednoduše hrajete mobilní či internetové hry typu Mozkovna? Pak zbystřete u této hry, která je dostupná pro širokou škálu platforem a zahrajete se ji i přímo na Facebooku. Nejde o nic jiného než o zodpovídání různých otázek. Abyste porazili nepřítele, tak potřebujete získat všechny postavy.

Každá postava představuje jednu oblast otázek. Třeba historii, umění nebo vědu. Nejprve zatočíte kolem, čímž získáte oblast otázek. Pokud třikrát uhádnete, tak si můžete zahrát o postavu vašeho výběru. Pokud si vytočíte korunku, tak tento proces trochu zrychlíte. Hrajete do té doby, než uděláte chybu. Pak dostává šanci protivník. Hrát můžete proti náhodným hráčům, ale také proti přátelům z Facebooku. Dokonce se můžete zapojit a vymýšlet i vlastní otázky.

Stáhnout Trivia Crack

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Agent Alice

Sexy detektiv Alenka? Sem s ní! V této krimi adventuře půjdete po stopách vrahovi, který velmi záhadným způsobem unesl divadelní herečku přímo ze scény před zraky diváků. Tajemný není jen tento únos, ale všechny okolnosti. Na místě činu se najde zvláštní trnitá rostlina a další podivnosti. Váš partner není moc dobrý pomocník a budete si tak muset poradit sami. To ale přece není překážkou – prohledávání místa činu a sledování vodítek máte v krvi.

Hra se skládá z několika miniher. Tou nejzákladnější je prohledávání místností. Tentokrát vám hra vždy napoví co hledat a vy to musíte na obrazovce co nejdříve najít. Pokud budete ztraceni, tak tu je samozřejmě nápověda. Místnosti se občas opakují a vy v nich najdete věci, kterých jste si prvně nevšimli. Vedle toho tu jsou také hry logické, kde třeba musíte skládat útržky vzkazu. To vše spojují zajímavé dialogy, které vám přiblíží příběh.

Stáhnout Agent Alice

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Dotello

Designově zajímavé hry mě vždy přitahovaly. V poslední době se tímto směrem vydal i BulkyPix. Jejich nová hra Dotello přitom nepředstavuje zásadní inovaci v žánru „spoj-tři“, ale vypadá hezky a dobře se hraje, takže pokud zrovna takovou podobnou hru nemáte rozehranou, tak byste jejich verzi mohli dát šanci. A přeci jen se od ostatních liší. Alespoň v detailech. Barevná kolečka přesouváte neomezeně, takže se nemusí vždy hned spojit.

Můžete si tak snadno připravit půdu další postup. Musíte ale počítat s tím, že se vám s každým kolem plocha trochu promění a nová kola se přidají. Nejlepší postup je takový, když barvy prohodíte tak, aby se kola na obou koncích spojila. Tím si násobíte skóre. Čeká tu na vás řada různých módů – budete likvidovat označení kruhů a jindy bude potřeba dělat třeba jen šikmá spojení. Hrát budete také s řadou bonusů, kde duhové kolečko je pouze začátek.

Stáhnout Dotello

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Push The Squares

Nakonec nás nyní čeká opět něco od Ketchapp. Ale pozor, tentokrát to bude úplně jiná hra, než jsme od nich zvyklí. Zatímco to, co bych označil za „klasickou Ketchappovku“ se soustředí na primitivní ovládání a hratelnost založenou na postřehu či rychlých reakcích, tato hra brousí směrem k logickým hrám. Je to vlastně logická hra se vším všudy. Není originální a převratná, ale v portfoliu Ketchapp rozhodně netradiční.

V každém kole na vás čeká jeden nebo více barevných čtverců. Každý má na sobě znázorněný tvar, kterým se po klepnutí vydá. Vaším cílem je ho dostat do cíle. Jakmile budete mít čtverce dva, tak je budete muset kombinovat a zároveň se posouvat, jinak se do cíle nedostanete. Také tu narazíte na další specialitky, jako jsou třeba teleporty nebo otáčení směru. Po pár kolech začne jít do tuhého a úrovně vůbec nebudou snadné.

Stáhnout Push The Squares

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)