FreeBox: sada výborných deskovek a další skvělé hry zdarma

10

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes zjistíme, že řídit křižovatku není žádná legrace, ale nebojte, zábava to bude. Pak nás čeká velmi povedený balík deskových her pro dva hráč, zařádíme si v akrobatického hře s motorkou a nakonec se projede se zombíky. Nebo spíš přes zombíky.

Už brzy se u nás začnou prodávat různé nové ajfouny a ajpedy, takže pokud si na ně děláte zálusk, tak budete potřebovat trochu šetřit, protože rozhodně nejsou zadarmo. A proto tu máte FreeBox, který vám poradí jak si pořádně zapařit, ale neutratit ani korunu. To nás čeká i dnes. Pro Windows Phone máme jednu návykovku, která vás nechá kontrolovat dopravu na křižovatce. Dále tu máme sadu hezkých deskových her pro dva hráče, kaskadérské ježdění na motorce a zakončíme to pořádným přejížděním zombíků.

FreeBox #15 – Right of Way, Game for two, Bike Race, Zombie Highway

Right of Way

Někdo má právo sedět, jiný má zase právo projet. A v této hře dostanete jeden cíl a jednu podmínku – musíte dostat z křižovatky co nejvíc aut a zároveň žádné nesmí nabourat. Zní to jako snadný úkol, třeba sami řídíte, takže pravidla znáte a nic vás nepřekvapí. Ve skutečnosti je to ale snadné, protože řidiči mají alespoň trochu rozum. V této hře to jsou vážně tupci a klidně se navzájem sejmou (takové potkáte i na skutečných silnicích). A proto jste tu vy, tapnutím auta zastavujete a zase rozjíždíte.

Na skutečná pravidla se ale nehraje, nikdo tu neřeší přednosti, hlavní je nenabourat. Jasně, můžete se snažit o pravidlo pravé ruky a podobně, ale smysl to mít ve výsledku nebude, protože vás za nedodržování hra nepenalizuje. Hlavní je prostě nenabourat. Na výběr máte z několika křižovatek. Jednou se dostanete na takový souběh cest, který připomíná parkoviště. Jednou z map je i kruhový objezd, ale ten jsem moc nepochopil, auta se ženou i vlevo a raději jsem šel zase hrát klasické křižovatky. Za tip na tuto hru děkujeme Michalovi Koudelovi.

Stáhnout Right of Way (free)

Game For Two

Virtuální deskovky pracující se skutečnou digitální kostkou jsme si ukazovali v recenzi DICE+, dnes tu máme něco trochu jiného. V tomto balíčku najdete sadu her, ve kterých o náhodu nejde. Najdete tu piškvorky, které nemusím nikterak představovat. Nemusíte se bát, že se na displeji netrefíte na správné políčko, každý krok jde vrátit. Druhou hrou je Tiling, což je velmi zajímavá variance na Tetris. Oba hráči mají sadu políček, které umisťují do herní plochy. Když se řádek nebo sloupec zaplní, tak dostane hráč body a pole zmizí.

Třetí hrou je Co Ganh, kde přesouváte žetony a snažíte se zabrat žetony druhého hráče. Coloring je hra, ve které dostane každý hráč čtyři barvy a postupně se střídají ve vyplňování polí. Dvě stejné barvy se nesmějí dotýkat a počet bodů je přidělován podle počtu sousedních obarvených polí. Othelo je opět hra, ve které hrajete s žetony. Musíte je umisťovat tak, abyste přebírali žetony druhého hráče. A poslední hrou je u nás notoricky známá Dáma.

Stáhnout Game For Two

Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Bike Race Free

Podobné hry jsme tu už měli, třeba velmi hezký Motoheroz. Pokud ale chcete něco jednoduššího, tak Bike Race Free je jistě dobrou volbou. Grafika vás možná neuchvátí, ale hratelnost je naprosto optimální. Cíl je tedy jasný – projet dráhou až do cíle. Cestou vás čekají výkruty, hrboly, překážky nebo propasti. Musíte se s tím nějak popasovat, jednou je potřeba se rozjet, jindy zase musíte zbrzdit.

Hlavně nesmíte zapomenout na naklánění, bez toho to nejde. Při skákání musíte vyvažovat, abyste dobře dopadli na zem a mohli rychle pokračovat dál. Občas potřebujete nabrat dostatečnou rychlost, abyste mohli projet hlavou dolů, občas se potřebujete ve skoku otočit třeba o devadesát stupňů a odrazit se od kolmé zdi. Hrajete na čas, takže se snažíte o čistý a hlavně rychlý průběh. Postupně na vás čekají i další prostředí a těžší a těžší úrovně.

Stáhnout Bike Race

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Zombie Highway

Zakončíme to dnes pěkně krvavě. Pustíme se totiž do přejíždění zombíků. Nasednete do auta a vaším úkolem je dojet co nejdál. Už vám tedy asi došlo, že dojet do cíle nejde, ale s tím už se jeden musí smířit. Tato hra ale není o pouhém přejíždění. Právě naopak, přejíždět zde budete minimálně (ale občas ano). Hlavním problémem jsou totiž nemrtváci, kteří skočí na vaše auto a snaží se ho převrátit.

A pokud vám někdo visí za okénko, tak ho jen těžko přejedete. Proto se je budete muset snažit setřást. Pro to máte dvě možnosti. Tou první je zbraň. To je ale ohraná nuda a každý správný lovec zombíků na to půjde rafinovaněji. Po cestě se totiž válejí i další auta, mezi kterými musíte kličkovat. A to je skvělá příležitost pro odpalování zombíků. Prostě se bokem otřete o jiné auto, čímž zombíky buď shodíte, nebo zraníte. Postupně si odemykáte další tratě, módy, zbraně a samozřejmě auta.

Stáhnout Zombie Highway

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Moc si vazim natuknuti videa *Já mám právo sedět* :D to sem se opravdu zasmal :D
ok
Bike race free neni na wp8 zadarmo takze by v tomto clanku byt nemel ;)
Jirkaone
Co se her zdarma týče, tak dnes jsou zadarmoko na WP8 ke stažení všechny Angry Birds. Jen pro Star Wars musíte změnit region na Spojené státy. A také po změně na Polsko lze zdarma stáhnout Cut The Rope a CTR Exp.
super
super. Ahoj kdo hrajete hry muzete se pridat ke komunite https://plus.google.com/u/0/communities/104125530133222322780

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze