FreeBox: rychlá auta, pomalé tanky a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes začneme s něčím vyloženě ohlušujícím. Sedneme do sportovního auta a vyrazíme závodit do ulic. Pak usedneme do trochu jiného auta, konkrétně do tanku. Nakonec nás ještě čeká likvidace města přerostlou příšerou a postřehové otáčení trojúhelníku.

Další týden utekl jak voda (na kterou je ale ještě celkem brzy) a my se můžeme ponořit do nové nadílky her, kterou pro vás tradičně každý pátek chystáme. Začneme pěkně zostra. A hlavně hlučně – roztočíme motory v pouličních závodech. Ještě trochu hlučnější budeme v další hře. Tam se totiž pustíme do tankových bitev. Nakonec ještě rozdupeme a zničíme celé město, pohrajeme si s policií a v poslední hře nás konečně čeká trochu minimalismu.

FreeBox #134 – Nitro Nation, Iron Force, Smashy City, Three Points

Nitro Nation

Spousta koní pod kapotou, hezké (a samozřejmě spoře oděné) dívky a testosteron tekoucí z každého tlačítka. Pokud máte rádi řev motorů a pach spálených pneumatik, tak tady budete jako doma. Jde přitom o hru, která se dá pohodlně hrát i třeba v autobusu, protože po vás chce vlastně jediné – správně vystartovat a přesně řadit. O řízení se tedy vůbec starat nemusíte.

Velikou výhodou jsou také licencované vozy, kterých titul nabízí přes padesát. Ty samozřejmě můžete upravit. Kromě základní barvy si vyberete i z řady vzorů. O co je ovládání závodů jednodušší, o to lepší dojem se hra snaží udělat při prezentaci. A daří se jí to, grafika je velmi dobrá a pocit z rychlosti stojí za to. Samozřejmě můžete závodit proti skutečným hráčům v multiplayeru.

Stáhnout Nitro Nation Racing

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Iron Force

Pokud chcete na silnici větší jistotu, můžete vyměnit kola za pásy. Pokud se vám zdají ty slabé plechové stěny auta příliš nebezpečné, tak doporučuji zkusit pancíř. A vůbec – nebylo by lepší rovnou usednout do tanku? Iron Force je rychlá a svým ovládáním poměrně snadná multiplayerová hra, ve které se můžete postavit dalším hráčům v několika herních režimech. Do začátku je asi nejlepší vyzkoušet souboj všech proti všem.

Jako první dostanete základní tank, který je rozhodně lepší než dloubnutí do žeber, ale žádná výhra to také není. Pokud ovšem budete hrát aktivně, tak se velmi brzy dostanete k zásadním vylepšením a hlavně novým vozidlům. Během bitvy si můžete pomoci sbíráním vylepšení, takže rozhodně nedoporučuji „kempení“ někde v rohu, tím se nikam nedostanete. Upravit si můžete také vzhled a vybrat si z celé řady motivů.

Stáhnout Iron Force

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Smashy City

Máte někdy odpor vůči celé společnosti a chcete jí něco provést? Rozhodně nenajíždějte do lidí a neničte cizí majetek. Zůstaňte raději doma, vezměte si tablet nebo telefon a zahrajte si tuto hru. V ní se totiž stanete přerostlou potvorou a vyrazíte do ulic likvidovat co vám přijde pod ruku. Auta, budovy, parky, stromy… prostě všechno. Samozřejmě město nebude jen tak nečinně přihlížet a začne se bránit.

Proti vám vyjede policie, která je ale celkem neškodná a blikající autíčka můžete prostě zašlápnout. S armádou už je to horší, protože po vás bude střílet, použije tanky i vrtulníky. Těm se budete muset postavit čelem, protože trefa do zad vám ublíží mnohem více. Aby to ale nebylo jen o destrukci, tak během svého snažení sbíráte zlaťáky, které následně můžete proměnit v nové postavy.

Stáhnout Smashy City

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Three Points

Všechny dnešní hry byly dost hlučné, celkem násilné a na mobilní poměry lehce složité. Naše poslední hra ale zapadne do kategorie minimalistických postřehových titulů, které zvládnete ovládat jednou rukou, zatímco druhou budete mít přivázanou ke kotníkům a budete viset na skále. Stačí vám jediný prst, kterým otočíte daný trojúhelník složený ze tří barevných stran.

A jak už také bývá zvykem – i princip je navýsost jednoduchý. Shora padají barevné body, které se po chvilce střetnou s trojúhelníkem. Ten je třeba otočit tak, aby se barvy při dotyku shodovaly. To může v jedné situace znamenat dvě rychlá ťuknutí, jindy pouze jedno. V té rychlosti to pro vás může být docela oříšek. To vše v jednoduché a minimalistické grafice.

Stáhnout Three Points

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze