FreeBox: prostě Batman a další skvělé hry zdarma

11

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Batman. Dnes začneme u jedné velmi hezké plošinovky, která staví svou základní herní mechaniku na cestování časem. Batman. Pak se vydáme do Gothamu pocuchat pár padouchů, Batman, zalétáme si mezi bodlinami, Batman, a nakonec objevíme další herní klasiku. Batman!

Týden se s týdnem sešel a vy jste zase tu a čtete další díl z našeho pravidelného seriálu o povedených hrách zdarma. Pokud nechcete, tak za ně nemusíte dát ani korunu. Samozřejmě tu možnost máte, a pokud vás hra skutečně baví a chcete se nějak odvděčit vývojářům, tak vám to směle doporučuji, ale to už je čistě na vás. Dnes začneme naprosto fantastickou plošinovkou, pak se staneme milionářem v masce, posbíráme nějaké sladkosti a nakonec je rozsekáme. Tak pojďme na to.

FreeBox #63 – Chronology, Batman, Don't Touch The Spikes, Fruit Ninja

Chronology: Time Changes Everything

Plošinovek je celá řada. Těch výjimečných je už o poznání méně. Troufám si tvrdit, že tato výjimečná je. Její první nespornou výhodou je silný příběh. A je samozřejmě o objevování záhady. Svět se totiž propadl do zkázy a vy jste byli u toho, jen si tak úplně nemůžete vzpomenout, co se vlastně přesně stalo. Víte jen, že si tu zkázu lidstvo přivolalo samo svou nenasytností. Tak už to ovšem bývá a nikoho to snad nemůže překvapit.

Druhým zásadním prvkem není nějaké skákání po plošinkách, ale základní herní mechanika, kterou je posouvání času. Konkrétně se můžete pohybovat mezi budoucností a minulostí. Jedním tapnutím se úroveň přestaví a vy díky tomu projdete dál nebo vylezete výš. Často budete muset operovat s časem i ve skoku. Vše je navíc doprovázeno hezkou grafikou a příjemným dabingem. Za tip na tuto hru děkujeme uživateli se jménem René.

Stáhnout Chronology: Time Changes Everything

App Store (zdarma)

Batman Arkham Origins

Batman…

Jo počkat, to asi nestačí, co? Mělo by, ale je pravdou, že se tu vždy něco o hrách snažím říct. Prostě Batman… A ten Batman je prostě super a boží superhrdina. Ale to jistě víte. Tato hra vám dovolí zdarma vklouznout do jeho kůže a odpoví na otázku, jaké to asi je být pracháčem, který po nocích mlátí padouchy. To je totiž hlavní náplní této hry. Jde o bojovku, kde se postavíte těm zlým a ukážete jim, že se dá Gotham napravit.

Vaším cílem je maskovaný superpadouch, který na vaši hlavu vypsal odměnu. To přivolalo řadu dalších zlořádů. Jmenovitě se vás pokusí zastavit třeba Bane, Firefly, Deathstroke nebo Two-Face. Za porážení jejich nohsledů dostanete body a ty můžete proměnit ve vylepšení. Začnete s několika komby, ale Batman se postupně naučí další kousky, díky kterým se budete moci postavit silnějším nepřátelům.

Stáhnout Batman Arkham Origins

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Don't Touch The Spikes

Ketchapp nás v jednom kuse překvapuje. Z doslova primitivních a špatných her se stávají primitivní a zábavné a nyní tu máme jednoduchou, ale patřičně propracovanou hru. A stejně jako v případě Circle (FreeBox minulý týden) i zde se půjčovalo z Flappy Bird. Ale opět jen minimálně. Dokonce ještě méně, než v případě Circle. Jen si musíte odmyslet to, že je hlavní postavou pták. Ovládáte ho totiž tapáním úplně stejně jak ve FB.

Tím ale podobnost končí. Nikam neletíte, jste zavřeni v aréně a musíte se odrážet ze strany na stranu. Při tom sbíráte bonbóny a snažíte se vydržet co nejdéle. Na stěnách se totiž objevují bodliny, které pro vás znamenají rychlou smrt. Samozřejmě se snažíte vydržet co nejdéle a posbírat co nejvíce sladkostí. Tím to ale nekončí. Hra nabízí další módy, třeba sbírání drahokamů, které provádíte podobně, jen je úplná tma. Dále tu je třeba zahrada vašich ptáčků.

Stáhnout Don't Touch The Spikes

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Fruit Ninja

Pojďme zopakovat nedávný exkurs do herní historie. Minule to byl Doodle Jump, dnes si připomeneme frenetické sekání ovoce. Už je to pár let, co byla hra na vrcholu, ale stále se snaží. Důkazem je i vydání nové verze, která představila řadu vylepšení, nové postavy, grafiku a podobně. Hodí se nám i z jiného důvodu. Je Halloween a tato hra má speciální duchařské téma spojené s filmem Krotitelé duchů.

Fruit Ninja se prvně objevil na iOS v roce 2010 a od té doby existuje v různých verzích od Windows, přes Xbox (s Kinectem) až po Vitu. Obsahuje několik módů, ale všechny se shodují v jednom – krájíte ovoce, které vylétá ze spodu obrazu. Samozřejmě se snažíte udělat co největší kombo, to znamená přeseknout co nejvíce ovoce jedním tahem. Na některých platformách je i multiplayer, můžete si vybírat pozadí a nože s různými bonusy. Tahle hra prostě baví i po letech.

Stáhnout Fruit Ninja

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Adam
Ten don t tuch the spikes je aj na wp
Adam
Chronology je zdarma jedno n prvá polovica hry
Anonym !!!
Kiss my ass , you little bitch !
Marcek
Absolutně nej hra je Reckless Racing 3. Za málo peněz hodně muziky. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze