FreeBox: Prolézání dungeonů a další skvělé hry zdarma

4

Je tu pátek a s ním přichází další díl seriálu FreeBox, který vám přináší kvalitní hry zdarma. Hned na začátku se vrátíme k absolutní klasice - Jetpack Joyride. Proč? Protože hra vyšla i pro Windows Phone 8. Pak už to ale bude samé překvapení, zachráníme pár šneků, zajezdíme si po horách a prolezeme nějaký ten dungeon.

Já vím, ten týden trval hrozně dlouho, jelikož jste se nemohli dočkat pátku, kdy vyjde další díl seriálu FreeBox. Děkuji, děkuji. Ale ne, vážně. Skutečně je čas na další várku povedených her zdarma, abyste měli co hrát. Dnes to bude hodně rozdílné a každá hra nabídne úplně jiný zážitek

FreeBox #5 – Jetpack Joyride, Zachraň šneka, Hill Climb Racing, Pixel Dungeon

Jetpack Joyride

Tuto klasiku zná snad každý. Ale zmiňuji ji hlavně z důvodu vydání pro Windows Phone 8. Může jít o předzvěst vydání dalších povedených arkádových her. Princip je známý a rozhodně není originální. Držením prstu na displeji žhavíte jetpack a stoupáte vzhůru. A to je vlastně vše. Ve hře sbíráte mince, žetony nebo plníte úkoly.

Za mince si pak dokupujete vylepšení a za žetony po každém kole hrajete o nějaký bonus navíc. Hlavní informací je ale vzdálenost, kterou urazíte. Znovuhratelnost zajišťují právě předměty, které můžete odemykat. Hra je rychlá, hodí se na krátké hraní a rozhodně vám chvíli vydrží. A pro windowsphoňáky je to určitě vítaná novinka.

Stáhnout Jetpack Joyride

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zachraň šneka

Brněnské studio Alda Games svojí prvotinou ukázalo, že se chce zařadit k dalším úspěšným českým týmům. O čem je řeč? Zachraň šneka je logicko-postřehová hra s krásnou ručně malovanou grafikou. Ve hře skutečně musíte chránit šneky před okolními vlivy, jako jsou sluneční záření, padání kamenů nebo různé bodáky. K tomu vám vždy slouží připravený level a několik předmětů.

Ze dvou krabiček od zápalek a jedné tužky uděláte domeček. Jenže tak jednoduché to pak nebude. Později se tak do hry přidají lahve, výbušniny i otáčející se kola s ostny. Pro získání tří hvězd musíte nejen kolo dohrát, ale také splnit časový limit a sebrat hvězdy. Levelů není mnoho a hru přejdete za chvíli. Ale je to fajn a česká lokalizace s vtipnými hláškami jistě potěší.

Stáhnout Zachraň šneka

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hill Climb Racing

Za tip na tuto hru děkuji Danielovi Svítilovi. A platí i pro ostatní, že pokud vás nějaká hra baví (a je zdarma), tak nám její název klidně do komentářů napište a třeba se v některém díle objeví. Hill Climb Racing určitě také dobře znáte, alespoň jeho základní principy. S autem musíte dojet co nejdál po hrbolatém terénu.

K tomu máte plyn a brzdu. Věřte mi, že to není vůbec jednoduché. V jednom kuse jsem byl vzhůru nohama. Zároveň ale nemůžete jet úplně krokem, protože vám dochází benzín. Ten si doplňujete nalezením kanystru. A právě proto se o nějakou tu rychlost musíte snažit, jinak k němu nedojedete. Za nasbírané body si vylepšujete auto nebo dokupujete další vozidla a tratě.

Stáhnout Hill Climb Racing

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Pixel Dungeon

Tuto hru nám doporučil Alexandr Mertl a mluví o ní hodně lidí. Proč? Protože je oldschool a to je dneska cool. Není to ale těžkopádné a pomalé staré RPGčko. To vůbec ne. Je vlastně velmi rychlé. Vyberete si jednoho ze tří hrdinů a vydáte se prozkoumávat kobku. U toho bojujete s kdejakou verbeží, krysami počínaje, a sbíráte předměty. Pozor musíte dávat na nášlapné pasti, podivně vypadající elixíry a podobně.

Svoji postavu samozřejmě vylepšujete. Klasicky postupujete po úrovních, přičemž třeba svitky vám mohou zvýšit statistiky nebo třeba vylepšit zbraň. V každém patře vždy hledáte vstup do patra dalšího, kde je hra zase o kousek těžší a vy nalézáte lepší předměty. Rozhodně to ale není hračka, kobky se generují náhodně a vaše smrt taky občas nelze úplně odvrátit. Když ale umřete, tak hra končí a začínáte úplně od začátku.

Stáhnout Pixel Dungeon

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Stepan Kriz
Stepan Kriz
Já bych chtěl doporučit hru zdarma, a to Juggernaut Revenge of Sovering! Je to fakt skvělá tahova RpG hra. Vyzkoušejte a uvidíte, zpočátku je hra lehká pak ale musíte vážně šetřit, mikrotransakce ve hře jsou, ale věřte mi že pokud hru nechcete dohrát za 2dny, což by se stejně i při nákupu za real many nepovedlo, tak musíte šetřit. Ale dá se to hru jsem dohrál i bez dokupovani za real many, jen to chce trpělivost.ale stojí to za to.
Hynek F.
Hynek F.
Chtěl bych doporučit hru rail rush je fakt dobrá.
Oliver
Až teraz som si prečítal článok a musím s jednou vecou súhlasiť - Jetpack Joyride je fakt super hra, mám ju na mobile už dosť dlho, suprová do nudy.

A len tak mimochodom, medzi také skákačky, atď., by som odporúčil aj AE Doodle Dash a AE City Jump, tiež sú to skvelé pohodové hry. :-)
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Rozhodně doporučuji Sniper Shooter, takhle dobrou hru jsem už dlouho nehrál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze