FreeBox: prezidentova hlava a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Naše dnešní putování začneme s trpaslíky, kteří kopou hamižně a hluboko. Kdo má ale raději rychlejší akci, tak ho spíš zaujme druhá hra od českých tvůrců, ve které si trochu zastřílíme. Nakonec nás ještě čekají barvy a zběsilé jezdící hlavy.

Nebyl by to konec týdne, kdyby nepřišel FreeBox a s ním i čtyři zajímavé hry zdarma. A dnes pro vás mám jednu významnou novinku. Asi budete překvapeni a jiní možná budou zklamáni. Je to trochu šok, ale v dnešním dílu není ani jedna hra, která by byla od vydavatele Ketchapp. Ale nemusíte se bát, najdou se jiné, které se vám jistě budou také líbit. Třeba hned první, ve které se vydáme do dolů, pak si zastřílíme, roztřídíme barvy a nakonec se projedeme s prezidentem.

FreeBox #73 – Mine Quest, Overkill, Rhythm, Rail Heads

Mine Quest

Ten příběh znáte. Trpaslíci jsou hrdí, tvrdohlaví a tak trochu hrabiví. A tak ve své slepotě kopali stále hlouběji a hlouběji, až narazili na zvláštní materiál se zvláštními účinky. V této hře se náš hlavní hrdina ocitne sám ve světě, který nebude tak docela poznávat. A to je docela dobrý začátek pro hru, ve které objevujete okolí, prozkoumáváte krajinu a navštěvujete různé kobky. Tím hlavní je ale samozřejmě kopání a sbírání materiálů.

Kromě materiálů, mezi kterými je třeba hned na začátku ruda, budete také nacházet staré poklady nebo svitky. V pokladech na vás často čekají nějaké ty zlaťáky a díky svitkům můžete vytvářet lepší předměty. A ten koloběh asi také znáte. Najdete návod na lepší meč, ale budete pro to muset najít specifické materiály. A tak se vydáte dolovat. Cestou také potkáte nějaké ty nepřátele nebo bonusové předměty. Jestli přežijete energii, tak se tu můžete skvěle pobavit.

Stáhnout Mine Quest

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Overkill

Pokud jste to nevěděli, tak tuto hru má na svědomí české studio. Jde o první díl v sérii, které nyní vyšel už třetí díl. Určitě vám doporučuji zkusit i další díly, třeba spin-off Overkill Mafia, který vypadá rovněž zajímavě. My ale začneme u prvního dílu, který také stojí za pozornost. V zásadě jde o střelnici, kde se nikam nehýbete, ale máte za úkol především přesně mířit a nedat protivníkům šanci vystřelit.

Ale věřte mi, že to rozhodně nebude snadné. Ovládání ale není špatné, akorát si na něj musíte zvyknout. Jedním prstem míříte a druhým střílíte. V každé úrovni na vás čekají vlny nepřátel, které musíte překonat. K tomu budete muset vylepšovat svou zbraň, aby byla účinnější, případně si koupit nějakou silnější. Dokupovat budete i náboje, takže šetření určitě není od věci. Graficky vás hra jistě neurazí a navíc si můžete zahrát online proti dalším hráčům.

Stáhnout Overkill

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Rhythm – Colors in Motion

Máte rádi svůj telefon? Koukáte tak na něj a máte pocit, že je opravdu hezký? Nemáte se za co stydět, já to moc dobře znám. A ještě hezčí určitě bude, když si na něm pustíte nějakou vizuálně zajímavou hru. A výjimečně teď nemám na mysli Monument Valley, ale Rhythm – Colors in Motion. Ta je skutečně jednoduchá. A to jak graficky, tak hratelností, což ale není na škodu.

Z horní strany obrazu nejprve pomalu – a později rychle – padají barevné body, které musíte sbírat do správných záložek. Ty musíte přesouvat, čímž je přeřazujete. Občas si můžete pole trochu připravit, aby body spadly tam, kam mají, ale musíte si dát pozor, abyste si nerozhodili už připravené pozice. Samozřejmě hrajete na skóre, které pak můžete porovnat s přáteli nebo celým světem.

Stáhnout Rhythm - Colors in Motion

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Rail Heads

A závěrečnou hru od Ketchapp nahrazuje jiná hříčka, kterou pro vás připravil český tým Touch Orchestra. Jedná se o jejich první hru, ale musím uznat, že je to trefa do černého. K ovládání vám stačí jediný prst, ale nemyslete si, že si tu nějak odpočinete. Jste totiž hlava, která se řítí po kolejích. Jenže ty koleje jsou jaksi zpřeházené a někdo je musí narovnat, jinak vykolejíte a rozbijete si… hlavu.

Klepnutím na dílek kolejnice ho otočíte. S těmi rovnými nebude žádný problém, tam stačí být dostatečně rychlý. U zahnutých je to ale na pováženou. Je potřeba koleje zahnout správným směrem a ještě připravit pokračování. Navíc se snažíte sbírat mince, takže musíte občas i trochu přemýšlet jak danou cestu vytvořit. Za nasbírané peníze si pak můžete kupovat nové hlavy, mezi kterými najdete třeba hvězdu československé YouTube scény nebo rovnou našeho současného prezidenta.

Stáhnout Rail Heads

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze