FreeBox: pomsta draků a další skvělé hry zdarma

4

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes nás čeká návrat domů ve futuristickém vznášedle, které ovšem bude vypadat jako veterán. Hlavně se ale pomstíme všem těm zachráncům princezen a spálíme království na popel. Nakonec ještě vjedeme do smrtelné arény a odpálíme pár raket.

Že žádná z dnešních her nebyla vyrobena v Číně vám zaručit nemohu, ale tak už je to se vším. Dnes si jako každý týden představíme čtveřici zajímavých her zdarma. Začneme u jedné velmi zdařilé a roztomilé kopie, pak se staneme oheň-chrlící bestií a spálíme na popel celé království. Pokud by vám to násilí ještě nestačilo, tak v dnešní třetí hře budeme soupeřit na život a na smrt ve vražedných autech. No a i v poslední hře budeme střílet… i když jen abstraktně.

FreeBox #132 – Bring Me Home, Dragon Revenge, Drive Ahead!, 99 Rockets

Bring Me Home

Snad není třeba dvakrát zdůrazňovat, že se jedná o kopii Crossy Road, protože to je zřejmé na první pohled. Akorát je tedy obrazovka otočena a opticky nejdete směrem vzhůru, ale naopak dolů. Co to ale povídám? Tady přece vůbec nejdete. Vždyť se vznášíte, protože ústředními charaktery této hry jsou futuristická vznášedla, která ale často připomínají dnešní auta. Nebo dokonce i veterány, což vypadá ještě lépe.

Hra má smysl ve chvíli, když vás baví hratelnost Crossy Road, ale rádi byste změnili vizuální styl a celé zasazení. Samozřejmě i tady sbíráte mince, za které si pak kupujete náhodné balíčky nových aut. Čas od času také dostanete nějaké zdarma. Některá dokonce mají vlastní prostředí – třeba auta z vánoční kolekce se prohání zasněženou krajinou a veselým hlasem všem přejí krásné svátky. Na to už je trochu pozdě, ale fajn zpestření to je.

Stáhnout Bring Me Home

Google Play (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

The Dragon Revenge

Za co se draci asi tak mohou mstít? Copak jste nehráli celou řadu her, kde máte draka jako úhlavního nepřítele? Jako bosse, který musí zemřít, abyste získali ohromnou truhlici zlata? Naši okřídlení a oheň chrlící přátelé už toho mají tak akorát dost, takže se rozhodli vzít spravedlnost do vlastních rukou a všechny ty hrdinné zlodějíčky a zachránce princezen spálit na popel. A nezabrání jim v tom ani věže nebo hrady.

V podstatě tu ovládáte draka, což není příliš snadné. Ten si létá po obloze a přináší zkázu obyvatelům a obráncům království. Ti po vás budou střílet z luků, což vás tak trápit nemusí, pokud se budete snažit alespoň trochu vyhýbat. Později ale přibydou nepřátelé ve vzducholodích, kteří vás připraví o vzdušnou výhodu. S postupem hrou se ale naučíte spoustu nových triků a zlepšíte si sílu i obranu, takže vás nějaký zatoulaný šíp nezaskočí.

Stáhnout The Dragon Revenge

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Drive Ahead!

Z nevinně vyhlížející hříčky s auty se po chvilce vyklube překvapivě návykový masakr, ve kterém máte za úkol přejíždět ostatním zápasníkům hlavy. Ty se samozřejmě jen tak neválí po zemi, ale „bezpečně“ sedí v autě. Stejně jako ta vaše. Jenže auta v této hře nemají střechu, což znamená, že se nechcete otočit na záda, ani se dostat vyloženě nízko, kdy by protivník snadno vyjel nad vás, vjel vám na kapotu a… raději to už nebudu opakovat.

V čem tkví kouzlo hry? Důležitou složkou jsou sama auta, hlavy a samozřejmě i arény. Můžete hrát jak sami proti počítači v různých módech, tak i proti skutečnému protihráči na jednom zařízení. Pokud se chcete pobavit, tak nechte výběr vozidla i tratě na náhodě, protože se vám budou neustále střídat. Pokud si chcete vyzkoušet konkrétní vozítko, tak samozřejmě můžete… nebo pokud máte svého favorita. Nabídka je skutečně široká.

Stáhnout Drive Ahead!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

99 Rockets

Přestože Ketchapp teď delší dobu žádnou novou hru nevydal, čímž mě ohromně zklamal, tak jednoduchých her vychází celá řada. 99 Rockets se může pyšnit velmi povedeným zpracováním a stylovou grafikou, i když jde stále o jednoduchou hříčku, která po vás chce akorát ťukat jedním prstem na displej. Tentokrát ovšem nijak zběsile, ale naopak přesně v konkrétní okamžik.

Snažíte se prostě a jednoduše sestřelit požadované body. Vaše raketa ovšem letí po předem dané oběžné dráze, případně se může sama otáčet okolo své osy. Nemůžete ji nijak upravovat ani ovlivňovat, takže čekáte na vhodný okamžik. To znamená, že si musíte představit, jak asi poletí. Někdy není úplně jasné v jakém pořadí rakety sestřelit a ve výsledku zjistíte, že máte většinou více možností.

Stáhnout 99 Rockets

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Jenicek
99 rocket--položka nenalezena
ifilip
Dobrý deň, chcem napraviť jednu chybičku v Dragon Revenge tam je napísané že je to pre Android a Ios ale taktiež to je aj pre Wp a od originálneho výrobcu Arello mobile tu je na tu hru link: https://www.microsoft.com/sk-sk/store/apps/dragon-revenge/9wzdncrfj142 :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze