FreeBox: pod nadvládou robotů a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl nás čeká válka. A ne jen jedna. V té první se budeme muset podívat hodně nízko, abychom se zapojili do kočkomyších bojů. Ta druhá je globální a znamená konec lidstva. Pokud s tím něco neuděláte. Nakonec to bude i něco milejšího, třeba utíkání do práce nebo zachraňování kuličky.

Vítejte u dalšího dílu našeho pravidelného seriálu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Jako vždy to budou čtyři tituly, které si s klidem užijete i bez placení. Jistě se mnou budete souhlasit, že podporovat místní tvůrce je potřeba. A proto začneme českou hříčkou, která nám představí kočkomyší války.Stáhnete ji pro Android, iOS i Windows Phone. Pak se také podíváme na oblíbenou sérii, kde hrstka zbývajících lidí bojuje se stroji.

FreeBox #109 – Mice Invasion, Terminator Genisys, 360 Degree, Floors

Mice Invasion

Dáme si trochu té historie. Podíváme se totiž na napoleonské války. Ale počkat, toto bude tak trochu jiný pohled na danou etapu historie. Budeme se totiž muset podívat ještě blíže k zemi, kde spolu válčí myši a kočky. Tento odvěký mýtický souboj bude probíhat v uniformách různých válečných stran. Obří myší armáda se totiž vynořila neznámo odkud a vaším cílem je ji zastavit. Budou se na vás řítit ve vlnách a vy je za žádnou cenu nenecháte projít.

Jak budete postupovat úrovněmi, tak budou přibývat i různé typy nepřátel, které své jednotce mohou přidat určité bonusy. Pokud je zaženete, tak bonusy opadnou. Máte sice dělo, ale myši nejdou jen tak na porážku. Také se budou bránit a střílet. Pokud nebudete uhýbat, tak dost brzo skončíte, protože i vy máte omezeně životů. Pokud vás hra bude bavit, tak si za drobné poplatky můžete odemknout další uniformy pro vojáky nebo si vypnout reklamy.

Stáhnout Mice Invasion

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Terminator Genisys: Revolution

Rok 1997 znamenal konec lidstva. Judgement Day smetl téměř všechny obyvatele a zbývající nahrnul do područí strojů, které převzaly vládu nad Zemí. Tedy, téměř. Zůstává hrstka odvážných (jak už to tak bývá), aby stroje zlikvidovala a zachránila lidskou rasu. Terminator Genesys je nejnovější film v sérii a k němu samozřejmě nesmí chybět ani hra, která vyprávění rozšíří o další pohled. Děj se tak odehrává v roce 2028, kdy se pokusíme utéci ze zajateckého tábora.

Náš cíl je jasný: pomoci odboji, a konkrétně hlavnímu hrdinovi Johnu Connorovi, přivést zkázu strojům. Jak nám filmy ukázaly, tak to není úplně jednoduchý úkol. V této hře se však dostanete ke slušnému arzenálů a během různých misí si vyzkoušíte všemožné výzvy. Jednou se budete třeba pod tvrdou palbou krčit za překážkou, jindy budete ležet na kopci a odstřelovat nepřátelské terminátory z dálky. Nechybí ani těžší arzenál, bonusy a spousta vylepšení.

Stáhnout Terminator Genisys: Revolution

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

360 Degree

Ovšem ne vždy potřebujete bojovat proti celému Skynetu, abyste se na telefonu dobře pobavili. Udržet kuličku naživu déle než pár sekund je těžký úkol. Ano, zní to teď možná trochu hloupě, ale až hru zapnete, tak se budete bavit. A tak je to se vším, občas nám totiž stačí opravdu málo. Na rozdíl od jiných titulů se zde role obrátí. Tentokrát nebudete ovládat kuličku, ale právě prostředí, které je plné překážek.

Celá úroveň je v kruhu a vy máte možnost tímto kruhem otáčet. Tedy i s bodláky a diamanty. Když se dostanete dostatečně daleko, tak se začnou objevovat také rubíny, které vám nepřidávají skóre, ale potřebujete je k odemknutí dalších prostředí a pro nákup nových míčů. Jednou za čas také dostanete příležitost zahrát si ve speciální místnosti, která bude plná rubínů a nebudou tam žádné bodláky, které by vám ve sbírání zabránily.

Stáhnout 360 Degree

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Floors

Ač ta předposlední byla také jednodušší, tak poslední hra FreeBoxu bude tradičně nervydrásající. Představí klasickou souhru primitivního ovládání a brutální obtížnosti. Ta dnes bude spočívat v tom, že nikdy dopředu nevíte, ve kterém podlaží se vaše postava objeví. Jakmile jednou proběhne chodbou, tak se může objevit ve kterékoliv jiné. Dopředu také nevidíte, jaké překážky tam na vás budou čekat.

Ovládání hry přitom není vůbec těžké. Pro skok stačí ťuknout do displeje. Pokud před vámi bude bodláků více, tak stačí prst přiložit a postavička skočí dále. U toho samozřejmě nechybí sbírání drahokamů, které vám budou sloužit k odemykání nových hrdinů. Každé podlaží je jinak barevné a jedna hra vám nezabere víc než pár sekund. Budete totiž umírat. A to dost rychle.

Stáhnout Floors

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze