FreeBox: obří svaly i zbraně a další skvělé hry zdarma

2

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Tentokrát se vydáme do Temnoty, ve které nás ale ani skomírající baterka neochrání před všudypřítomným nebezpečím. Ochranu poskytne dvojice bratrů s obřími svaly a nebezpečnými zbraněmi. Nakonec nás ještě čeká rychlá projížďka městem a vyhýbání se bodlákům.

Když je tma, tak se vám vždycky hodí nějaká ta svítilna. A k ní samozřejmě kupa baterek, protože v Temnotě nikdy světlo není a vy se nechcete ocitnout obklopeni nepřáteli bez světla. Alespoň ne ve hře Lamphead. Vystrašenému hrdinovi by na pomoc mohlo přispěchat duo z naší další hry, která si se střílením emzáků nedělá příliš hlavu. Bezhlavě se pak prořítíte ulicemi města a vykroutíte volant ve hře Traffic Nation. Bez volantu si pak poradíte v dnes poslední hře plné bodlin.

FreeBox #124 – Lamphead, GUN BROS 2, Traffic Nation, Spike Run

Lamphead: Outrun the Darkness

Hlavním hrdinou této hry je zvláštní človíček s velkou svítilnou na hlavě. Ta je jeho poslední nadějí ve světě Temnoty, která ho obklopuje. A právě z té se musí dostat, takže běží kupředu, cupitá malinkýma nohama a třese roztomilou hlavičkou, co vypadá jak velký citrón. Temnota přeci jen jednu výhodu má – gravitace tu funguje úplně jinak. To znamená přeskakování z jedné strany na druhou a vyhýbání se překážkám.

Jelikož se vám prostředí brání a nechce, abyste utekli, tak vám do cesty staví řadu překážek. Jsou to jednak nepřátelé, ale také padající kameny nebo dokonce bodliny. Aby toho nebylo úplně málo, tak vám dochází baterie ve svítilně, bez které se nikam nedostanete. Naštěstí po cestě nějaké ty náhradní baterie najdete. Najdete také všelijaké bonusy, mezi kterými se skví třeba štít nebo zrychlení. Díky tomu získáte parádní náskok.

Stáhnout Lamphead: Outrun the Darkness

Google Play (zdarma) App Store Microsoft Store (zdarma)

GUN BROS 2

Bratři ve zbrani nejsou ve zbrani jen tak pro nic za nic. Dokonce se tak jmenují – Percy a Francis Gunovi. Vyberete si jednoho z nich a obujete se do povolání, které jejich jménu skutečně sedne. Stanete se nejdrsnějším vojákem na světě. Oba bratři disponují obřími svaly a samozřejmě také obřími zbraněmi, které bych třeba já ve skutečnosti vůbec neměl šanci unést. Arzenál si navíc budete moci pečlivě sestavit.

Z rozsáhlého obsahu si můžete zvolit třeba kampaň, která pro vás má přichystány mise v různých lokacích, které je potřeba vyčistit. Nepřátelé se proti vám hrnou ve vlnách a nechybí mezi nimi tuzí bossové, na které budete možná potřebovat i nějakou tu výbušninu. Kromě vylepšování vybavení a arzenálu na vás čekají i další bonusy a herní módy. Za zmínku stojí třeba možnost hrát s dalšími hráči online.

Stáhnout GUN BROS 2

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Traffic Nation: Street Drivers

Pokud se vám líbila závodní hra v naší poslední recenzi, ale mrzelo vás, že místo auta tam řídíte motorku, tato hra přináší patřičnou náhradu. I tady si vyberete svůj stroj a pustíte se do plnění úkolových misí, které jsou stále těžší a těžší. Také si vylepšujete své auto, případně si jednou za čas koupíte nové za vyhrané peníze. Ty nezískáváte ale jen za dokončování hlavních misí.

Důležitým místem je mapa města, na které se objevují náhodné výzvy. Jsou ale časově omezené, takže pokud spatříte nějakou opravdu zajímavou, tak ji nepropásněte. Za chvilku totiž může být fuč. Kromě běžných režimů, kdy se máte prostě vyhýbat autům, tu narazíte i na obtížnější výzvy nebo dokonce honičky s policií. Kdyby vám výchozí nastavené ovládání nevyhovovalo, tak hra nabízí několik alternativ.

Stáhnout Traffic Nation: Street Drivers

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Spike Run

A přestože předposlední hra není vůbec snadná, tak nakonec si dáme něco opravdu pikantního. Ačkoliv to tak podle obrázků nemusí vypadat a ani ovládání jedním prstem tomu příliš nenapovídá, po chvilce vám možná vypadají vlasy rozčílením. Snažíte se zachránit život nebohé kostičce, která z nějakého důvodu chce projet cestou plnou překážek.

Těmi překážkami jsou bodliny, které ale ovládáte vy a máte možnost je na krátkou chvíli zasunout. Ta chvíle je ale opravdu velmi krátká, takže po vás hra vyžaduje maximální přesnost. Čím dále ve hře jste, tím více překážek potkáváte a samozřejmě se zvyšuje i rychlost jízdy vaší kostky. Během cesty ale také sbíráte krystaly, za které si v obchodu kupujete nové vzhledy vaší postavy. Pokud se tak různým variacím kostky dá říkat.

Stáhnout Spike Run

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)