FreeBox: nikdy nekončící bitvy a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. První hra nás dnes zavede rovnou na Mars, kde budeme moci zjistit, zda je vaše vychloubání oprávněné. Dále nás čeká trochu z logické stránky PAC-MANa, kterého všemožnými cestami dovedeme zpět domů. A nakonec se pustíme do neutuchajících bitev pro dva nebo odemkneme zámek.

Zdá se, že dobrému počasí dočista odzvonilo. Teď se můžeme těšit už jen z barevného podzimu a probíhat závějemi opadaných listů. Nebo to už se dnes nedělá? Co se ale stále dělá je hraní her. Ať už běháte mezi listy, nebo sedíte v suchu doma. A proto tu pro vás mám další díl FreeBoxu, ve kterém vám představím čtveřici zajímavých her zdarma. Ta první bude samozřejmě i pro Windows Phone a vydáte se v ní na Mars. Pak to bude PAC-MAN, mikro-bitvy a odemykání zámků.

FreeBox #110 – Mars Pop, PAC-MAN Bounce, Micro Battles, Pop the Lock

Mars Pop

Máte pocit, že jste už hráli dost hříček s odstřelováním kuliček? Že je zvládáte tak dobře, že byste to klidně natřeli ostatním hráčům? Tak to můžete zkusit s hrou Mars Pop, který se po stránce hratelnosti od ostatních „Pop“ her příliš neliší. Důležité je spojovat barevné kuličky a tím je likvidovat. Protože se herní pole posouvá a vy nechcete, aby se obrazovka zaplnila, to by znamenalo váš konec. Samozřejmě tu nechybí různé speciální koule. Třeba výbušné.

Ale v čem je tedy hra jiná? Nehrajete pouze sám pro sebe, ale pokaždé soupeříte s jiným hráčem. A to v reálném čase, kdy dokonce v rohu obrazu vidíte, jak si druhý hráč vede. Oba navíc hrajete stejnou hru se stejně seřazenými barvami, takže prohru jistě nemůžete svádět na nedostatek štěstí. A když se vám soupeře porazit nepovede, tak můžete nakonec poslat alespoň rozzuřenou zprávu. A nebo lépe – vyzvat ho k odvetě.

Stáhnout Mars Pop

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

PAC-MAN Bounce

Nedlouho po vydání perfektní hry PAC-MAN 256 přichází tento žlutý nenažranec také v podobě pro mladší hráče. Překvapivě ale může zabavit také ty mnohem starší, protože některé úrovně přinášejí slušnou výzvu. Tentokrát nebudete dělat, to co se v této sérii většinou dělá. Vaším cílem je dostat se ke klíči. Jenže neovládáte PAC-MANa, nýbrž prostředí. Můžete posouvat nebo otáčet všemožné objekty, které vašeho hrdinu nasměrují správným směrem.

Bude to chtít představivost a dobrý odhad, abyste byli opravdu dobří v této hře. Příběh není vůbec důležitý, ale pokud by vás zajímal, tak je o tom, že na PAC-MANa doma čeká oslava, ale on se tam teprve musí dostat. Přes moře levelů. Prvky se mění a kombinují a hra je čím dál tím těžší. A proto vás prosím, abyste nedali vždy na grafiku, protože i tato hra vám má co nabídnout.

Stáhnout PAC-MAN Bounce

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Micro Battles

Proč jsem sakra na tuto sérii nenarazil dříve? Odpusťte mi to hrubé slovo, ale zde se hodí. Micro Battles je perfektní nápad pro dva hráče, kterým je poměrně jedno co si zahrají, hlavně si však chtějí zahrát spolu. Tedy… proti sobě. Mluvíme tu o Micro Battles, ale najdete už několik dalších dílů, ve kterých vás čeká více her. Pokud se vám líbí tento první díl, tak se určitě podívejte i na další vydání. Myšlenka je sice stále stejná, ale najdete více miniher.

Jaká je tedy myšlenka? Soupeříte v různých minihrách a snažíte se jeden nad druhým vyhrát. Pokud si nezaplatíte prémiovou verzi, tak budete omezeni na jednu minihru denně. Tu sice můžete hrát do zbláznění, ale ostatní hříčky se vám na čas zamknou. V čem se tak můžete poměřit? První díl vám představí souboj tuhých sekerníků, fotbalový zápas, westernovou přestřelku a leteckou bitvu.

Stáhnout Micro Battles

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Pop the Lock

Zvládnete odemknout zámek? Předpokládám, že pokud k němu máte klíč, tak vám to žádný velký problém nedělá. Pokud ano, tak byste to měli řešit s doktorem. Nebo zámečníkem. V této hře však klíč nebude potřeba. Ve skutečnosti budete muset ťukat do displeje. Samozřejmě ve správný moment. A to je přesně ten problém. Zámkem se totiž bude otáčet červená ploška, a když se dostane do pozice žluté tečky, tak to je ten správný moment.

A to je přesně to co děláte. To je vše. Jenže s každým odemknutým zámkem se obtížnost zvýší a to znamená jediné – více přesných zásahů v řadě. Žlutá tečka se objevuje na náhodných místech, takže se může ukázat třeba hned vedle té poslední, což bude velmi těžké zvládnout. Proč hru hrát? Protože chcete být nejlepší a chcete se dostat do vyššího levelu než všichni vaši přátelé dohromady. Tak snad na to budete mít nervy.

Stáhnout Pop the Lock

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze