FreeBox: libý zvuk motorové pily a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes to vykopneme velmi netradiční plošinovkou, ve které se ujmeme šíleného amerického vidláka s motorovou pilou. Naopak taktiku využijeme v budovatelské strategii. Kromě toho nás ještě čeká jedna velmi akční záchrana světa a nakonec se i projedeme na skejtu.

Minulý týden byl silný. Představili jsme si tu čtveřici velmi kvalitních her. A ani dnešní FreeBox nezůstane pozadu. Ukážeme si hry nové i staré a čeká nás celá plejáda různých žánrů. Takže je dost možné, že si na své přijde každý. A pokud ne, tak se vždy můžete podívat do starších dílů, kde jistě najdete řadu her, které jste minuli. A pokud máte projeté všechny díly FreeBoxu, tak pro vás nemám nic jiného než poklonu.

FreeBox #61 – Breaking Ted, Townsmen, Glidefire, Extreme Skater

Breaking Ted

Vzrušuje vás zvuk motorové pily? Představujete si, jak vrčí, jak cení zuby nebo se zařezává do… gumových medvídků? Opravdu? Normálně bych vám doporučil navštívit doktora, ale dnes se slituji a místo toho vás pošlu do obchodu Windows Phone Store, ve kterém najdete hru Breaking Ted. Ta je trochu zvláštní. Alespoň svou náplní. Ujmete se totiž trochu šíleného, ale typicky amerického vidláka.

A s ním budete ve snovém světě skákat po plošinkách. Plošinkami zde jsou fialové cucavé bonbónky. A aby těch sladkostí nebylo málo, tak vaším hlavním cílem je pronásledování gumových medvídků. Sladkých, lepivých a roztomilých medvídků. Pozor si ale dejte na červeného. Pokud ho rozřežete, tak se sami stanete pronásledováni. Hra toho příliš navíc nenabízí, ale jelikož není úplně snadná, tak se budete snažit své skóre postupně vylepšovat.

Stáhnout Breaking Ted

Townsmen

Já mám pocit, že je tu s námi série Townsmen odjakživa. To samozřejmě není pravda, ale první díl jsme mohli hrát již v roce 2003 na „hloupých“ telefonech díky technologii J2ME (java hry). A nevím jak vy, ale já ji hrál. Bylo to skutečné peklo – miniaturní displej, nešikovné ovládání, málo možností a nepřehledná grafika. A přesto jsem byl tehdy nadšený. Hrál jsem přeci strategii na telefonu! A to bylo jiné kafe než většina tehdejších her.

Doba se posunula a stejně tak série Townsmen. Dnes si ji stáhnete na telefony a tablety s Androidem nebo iOS a nabídne vám v podstatě to samé, co by vám nabídla strategie na počítači. Jedná se o budovatelskou strategii, takže zde nebojujete. Ani nehrajete online. Snažíte se vytvořit ekonomicky prosperující město, což je o poznání těžší, než by se mohlo zprvu zdát. Jelikož je hra zdarma, tak očekávejte reklamu a využít můžete i prémiové měny pro urychlování postupu.

Stáhnout Townsmen

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Glidefire Endless Run

Myslíte si, že nekonečný běhač nemůže mít nějaký vyšší cíl? A co takhle záchrana světa? Ten je napaden nepřátelskými drony, kterých se musíte zbavit. V základu jde ale skutečně o běhačku, ve které máte tři dráhy, mezi kterými přeskakujete, vyhýbáte se překážkám, přeskakujete je nebo naopak pod nimi kloužete. Lehkou změnou může být to, že neběžíte, ale letíte v kluzáku. Pozor si musíte dát na zrychlovače, protože pokud včas nezareagujete, tak můžete skončit ve zdi.

Na rozdíl od jiných her, zde náraz nutně nekončí smrtí. Váš kluzák má určitý počet životů, takže i jeden nebo dva nárazy pro vás neznamenají konec hry. To samozřejmě neznamená, že byste mohli bourat jak šílení. Během hraní sbíráte body, za které si následně můžete kupovat nové kluzáky, nebo ty stávající vylepšovat. Liší se nejen vzhledem, ale i počtem životů a dobou výdrže bonusů, které během hraní také sbíráte.

Stáhnout Glidefire Endless Run

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Extreme Skater

A nakonec tu mám hru i pro ty, kteří by rádi něco na kolech. Tentokrát to budou čtyři kola a nepůjde o nic s auty. V této hře pojedeme na skejtu. A to ne ledajakém, ale upraveném pro sjezd v extrémních podmínkách. Nechybí tu smrtelné nástrahy v podobě bodlin nebo propadlišť, ale využít můžete i lan nebo tyčí, po kterých se snadno dostanete přes nebezpečí. Aby toho nebylo málo, tak se během jízdy snažíte sbírat mince.

Pro ovládání je velmi důležité naklánění telefonu nebo tabletu. Tím totiž ovládáte náklon skejťáka. To bude potřeba jednak pro triky, za které dostáváte body a jsou často součástí výzev, ale také když se budete snažit co nejlépe přistát. Kromě toho nechybí ještě skákání a řada zrychlovacích bonusů. Zdarma dostanete k vyzkoušení přibližně prvních 30 úrovní, což poslouží jako demo a zbytek si budete muset dokoupit.

Stáhnout Extreme Skater

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze