FreeBox: lahodné koktejly a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes začneme výpravou do magického světa barev, ve kterém nás čeká bludiště a balancování nad propastí. Pak se staneme akčním hrdinou jak z minulého století a naservírujeme pár lahodně vypadajících koktejlů. Nakonec si ještě zahrajeme na zloděje a policisty.

Vítám vás u již 133. FreeBoxu. Uplynul další týden a my si představíme několik dalších her zdarma, které si můžete zahrát třeba o víkendu, když se budete nudit. Ale budou se vám hodit i do školy (nebojte, neřeknu to na vás). Začneme u bludiště, kterým se valí barevná koule. Tato hra po vás bude chtít především přesné ovládání, jinak můžete spadnout do propasti. Dále si trochu zastřílíme, zahrajeme si na barmana a nakonec i na zloděje.

FreeBox #133 – 3D Ball 2, Trigger Down, Slide the Shakes, Cops and Robbers!

3D Ball Free 2

Nehledejte za touto hrou nic výrazně originálního, o tom náš seriál není. Asi vás nepřekvapí, že se povalíte s kuličkou přes úzké plošinky, které jsou tím jediným, co vás dělí od dlouhého pádu do propasti pod vámi. Cestou budete sbírat zlaťáky a postupně si otevírat další úrovně a světy. Ty jsou stále delší a složitější. Proti vám stojí také překážky, které musíte buď objet, odtlačit nebo se přes ně nějak převalit.

To celé se odehrává ve světě barev. Díky tomu má titul velmi milý a hravý nádech. Někdy budete plošinky obarvovat, jindy se můžete do tekoucí se barvy dokonce ponořit. Vaším cílem je také skočit do kyblíku plného barvy. Fantastické světy ale nejsou tím jediným, co vás u hraní má udržet. Pokud budete chtít, tak se můžete snažit o co nejlepší výsledky, které pak budete porovnávat s přáteli a dalšími hráči.

Stáhnout 3D Ball Free-2

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Trigger Down

Chcete se cítit jak akční hrdina z minulého století? Dnes se všichni akorát nudně schovávají za překážky, krčí se ve stínech a nikdo se už neodváží postavit nepřátelům tváří v tvář. Pamatujete, jak Arnold ve filmu Komando vběhl do základny nepřátel a s kulometem v ruce všechny odpravil? O něco takového se můžete pokusit i v této hře. Nenabídne vám žádné krytí ani uhýbání před kulkami jak v Matrixu.

Postavíte se přesně tak, abyste měli dobrý výhled na všechna místa, kde by se mohli objevit nepřátelé. A jakmile vykouknou, tak spustíte palbu. Klíčem k úspěchu je přesná muška. Rozhodně se vám vyplatí mířit na hlavu, protože ušetříte řadu nábojů. Mezi úrovněmi si můžete kupovat lepší zbraně, a pokud ani to nebude stačit, tak se nemusíte bát využít ani výbušnin. A pak si můžeme říci, komu došla pára!

Stáhnout Trigger Down

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Slide the Shakes

Tohle jsem vážně nečekal. To co na první pohled vypadalo jako až příliš jednoduchá a nezáživná hříčka se nakonec proměnilo v mou nejoblíbenější hru tohoto dílu. A není se čemu divit – za hrou stojí studio Prettygreat, které má na svědomí povedenou hru Land Sliders. Tentokrát se ale tvůrci drželi více při zemi a připravili opravdu jednoduchou hratelnost ve 2D grafice.

Jedinou herní mechanikou je skutečně posouvání připravených koktejlů. Jste pracovníkem cukrárny a musíte své výtvory poslat po pultu zákazníkovi. Tažením prstu po displeji tak naznačíte sílu a při puštění se dá koktejl do pohybu. Samozřejmě se snažíte najít optimální sílu, aby doputoval do vymezené destinace. V pozdějších úrovních nechybí skákání nebo skluzavky. S odemykáním nových herních avatarů získáváte také recepty na lahodné nápoje.

Stáhnout Slide the Shakes

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Cops and Robbers!

BoomBit na sobě pracují a u této hry je znát, že tým získává zkušenosti. V tradiční hře na policisty a zloděje se ujmete role kriminálníka, který obírá civilisty o zlato. Ale nejen je, okrádáte dokonce i policii nebo místního starostu. Ti si to samozřejmě nenechají jen tak líbit, takže se vás budou snažit chytit. Ve hře se tak snažíte manévrovat po herní ploše, vyhýbat se modrým uniformám a samozřejmě sbírat zlaťáky.

Za zlato si pak kupujete i další postavy. Každá má vlastní barvu prostředí a u některých se dokonce promění i podoba nepřátel a civilistů. Mým favoritem je asi Robin Hood, kterého samozřejmě neprohání policie, ale rytíři. Ovládání je opravdu jednoduché, ale prokličkovat mezi nepřáteli už tolik ne. Pomohou vám i bonusy, které se čas od času objeví. Jsou to třeba převlek, zbraň nebo megafon.

Stáhnout Cops and Robbers!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze