FreeBox: futuristické závody a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes na vás čeká jedna retro vzpomínka, která ale převleče Hada do moderního hávu a přidá mu některé oživující prvky. Dále sedneme do kluzáků a užijeme si pořádné nebezpečí na trati. Nakonec si ještě postavíme hrad a zaskáčeme ve věží.

Po týdnu vás opět vítám u našeho pravidelného seriálu o povedených hrách zdarma. Všimněte si, že dnes je to již 90. díl, což je vysoké číslo a dlouhá doba. A taky to znamená spoustu her – 360 zajímavých her, které můžete hrát úplně zdarma. A rozhodně se nedá říci, že bychom zásoby herních obchodů nějak vyčerpali. Toto je jen plivnutí oproti tomu, co do obchodu neustále přibývá. Kdo má ale hledat to kvalitní? Od toho tu máte nás.

FreeBox #90 – Snake Rewind, FLASHOUT 2S, Fortress Fury, Bounce

Snake Rewind

Had asi nikdy neomrzí. Od dob Nokie 3310 uplynulo pár let a doba se jistě posunula. Co ale bylo dobré jednou, je dobré i nyní. I když… dnes to bude asi chtít nějaké vylepšení. A to Snake Rewind nabízí. Základ je tedy stále stejný – jste had, který jezdí po úrovni, nesmí do ničeho nabourat a sbírá ovoce. Tím se samozřejmě prodlužuje, zatímco prostor zůstává stále stejný – logicky tak míří do záhuby.

Pak ale přichází ta druhá část. To jsou různé bonusy. U těch často platí, že když je rychle neseberete tak zmizí. A najdete mezi nimi třeba magnet, násobič skóre nebo zpomalení či zkrácení hada. Rewind v názvu ale dává tušit, že zde bude možné přetáčet čas. A to je také pravda. Po nárazu si můžete koupit přetočení – pokaždé je o trochu dražší. Kromě toho zde narazíte na několik různých úrovní, které se liší hlavně graficky.

Stáhnout Snake Rewind

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

FLASHOUT 2S

Futuristická budoucnost nabízí mnohé výhody, ale také různá úskalí. Spousta takových představ se však v mnohém shoduje. Chceme vznášedla, kluzáky, chceme ohromné rychlosti a bezpečí je až na druhém místě. To přesně představuje série FLASHOUT, která vás do jednoho takového vznášedla usadí. A pak už je to snad jasné. Po projetí startem vás čeká spletitá trať a několik protivníků, které se pokusíte nechat za zády.

K tomu vám pomohou nejen vaše řidičské zkušenosti, ale také spousta bonusů. Kromě urychlovačů vás na tratích čekají také zbraně. Tak například můžete střílet rakety nebo pálit po nepřátelích z kulometu. Nic nerozhoduje o vítězství spravedlivěji než správně namířená a načasovaná raketa. Za vydělané a sebrané peníze vás čeká množství odemykatelných kluzáků, vylepšení, a pokud vám to nebude stačit, tak se můžete pustit do kariéry nebo multiplayeru.

Stáhnout FLASHOUT 2S

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Fortress Fury

Pokud vás retro předělávky nebo závody nebaví, tak bych si dovolil hádat, že jste možná přes strategie. Jednu takovou trochu akční tu pro vás teď mám. Pakliže vás baví budovat vlastní pevnost a ihned s ní soupeřit proti dalším hráčům, tak se nemusíte nijak zdráhat. Ač jsou zde čekací prvky, tak to není běžná čekací strategie. Čekáte maximálně na vytvoření nových stavěcích bloků. Upravovat pevnost a soupeřit můžete poměrně libovolně.

V základu dostanete některé startovní materiály, jako je kámen nebo dřevo a poskládáte z nich ten správný tvar pevnosti. Pamatujte, musíte zajistit, aby se vám nerozsypala, takže pevné základy jsou… základ. Kromě toho ale také bude potřeba útočit. Takže si libovolně rozestavíte katapulty, balisty nebo třeba lučištníky. Za vyhrané (ale i prohrané) bitvy získáváte suroviny, které následně používáte k tvorbě nových a lepších materiálů. Hlavní je zde multiplayer.

Stáhnout Fortress Fury

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Bounce

Ketchapp mě tentokrát zklamal a nestihl vydat žádnou novou hru. Nevadí, stále ještě můžeme sáhnout do jejich portfolia a najít tam něco staršího. Jako třeba Bounce, které je nakonec také zábavné, avšak lehce přehlížené. Princip je snadný – se svou modrou kuličkou musíte doskákat co nejvýš a prorazit při tom co nejvíc zelených skel, za což získáváte body. Úrovně se samozřejmě náhodně generují, takže každý pokus bude úplně jiný.

Typy překážek se ale dost opakují, takže se postupně naučíte jak správně na vzniklou situaci reagovat. Tak třeba uvidíte velká otáčející se kola. Zde se vyplatí počkat na plošinku, která vás vynese nahoru. Brzy také zjistíte, že to co se tváří jako iPod Shuffle je nebezpečná překážka a určitě se jí nesmíte dotýkat. Stejně tak červených hodin a dalších překážek. Na žluté plošinky si také musíte dát pozor – po dotknutí okamžitě spadnou.

Stáhnout Bounce

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)