FreeBox: Ethan Hunt na útěku a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl bude velmi explozivní. Začneme totiž zběsilou akční jízdou, kde nás nezastaví ani policejní majáčky. Ve druhé hře se staneme speciálním agentem a půjdeme po teroristické organizaci. Nakonec popadneme kulomet a vyřítíme se proti nepřátelům nebo utečeme padajícímu nebezpečí.

Vítejte u dalšího FreeBoxu, kde si jako každý týden ukážeme čtveřici zajímavých her zdarma. Prázdniny nám nekompromisně skončily, takže trochu odreagování do školních lavic neuškodí. Dnešní balíček začneme něčím lehčím. Projedete se totiž v autě. A bude to velmi rychlá jízda. Další hra je ovšem klenot. Stanete se totiž agentem s velmi přesnou muškou. U střílení ještě zůstaneme v další povedené plošinovce a nakonec budeme utíkat před padajícím nebezpečím.

FreeBox #105 – On The Run, Mission: Impossible, Metal Soldiers, Rush Hero

On The Run

Miniclip vás vezme na velmi zběsilou projížďku, ve které nechybí výbuchy, extrémní rychlosti ani policejní majáčky. Zkuste dvakrát hádat – ano, čeká na vás nekonečná trať, čekají na vás také zlaťáky a zrychlovací bonusy. Nic neobvyklého, ale musím uznat, že tento typ hry jsme tu již hodně dlouho neměli. A docela mě překvapilo, jak dobře jsem se u ní pobavil. Pokud jste na tyto hry také zanevřeli, tak by vás mohla překvapit.

Základem je vyhýbání se dalším autům, které sice jedou ve stejném směru, ale jsou o dost pomalejší. Samozřejmě by to nebylo ono, kdyby hra nebyla prošpikována bonusy. První je zrychlování, ale nechybí ani magnet. Čas od času můžete narazit na skokánek, ale také na policii, která se vás naopak pokusí zdržet. Neustále vám ubíhá čas, do kdy musíte projet dalším záchytným bodem. To nezvládnete bez bonusů a chytré jízdy.

Stáhnout pro Windows Phone

Stáhnout On The Run

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Mission: Impossible – Rogue Nation

Navštívili jste kino kvůli nejnovějšímu filmu ze série Mission Impossible a dobře jste se pobavili? To nejste jediní, film se docela povedl. A jak už to bývá, film se zvučným názvem bude provázet i hra. V té se můžete vydat na řadu misí, ve kterých se postavíte zločinecké organizaci Syndicate. Spíše je tedy budete lovit, přepadávat jejich agenty a buňky. V jejich řadách uděláte pořádný zmatek. A to vše s perfektní grafikou a parádními efekty.

Mise si budete moci částečně vybírat. A užijí si tu víceméně všichni. Jednou se totiž budete krčit na vrcholu věže a odstřelovací puškou zlikvidujete vybrané cíle pod vámi. Příště zase popadnete samopal a s neohrožeností sobě vlastní vyčistíte celou místnost. Jednou půjde o vysoce postaveného teroristu, jindy budete umisťovat bombu nebo sbírat důležité materiály. Při tom hra používá zajímavý model krytí, kdy se vaše postava může pohybovat mezi několika kryty.

Stáhnout Mission: Impossible - Rogue Nation

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Metal Soldiers

Někdo si rád hraje na agenty, kteří se snad co nejvíc snaží být nenápadní, splynout s davem a likvidovat své nepřátele bez povšimnutí. Jiní na to půjdou trochu přímočařeji. Třeba popadnou kulomet a vyrazí střemhlav proti nepřátelské základně. Který z přístupů je účinnější nechám čistě na vás, ale věřím, že akční hrdinové osmdesátých let by měli jasno. A taková je i tato akční plošinovka. Ujmete se v ní vojáka, který rozhodně žádné zábrany nemá.

Jeho mise je ovšem časově omezená. A tak na své cestě nejen že střílíte nepřátelské vojáky či drony, ale také se snažíte sbírat hodiny, které vám čas prodlouží. To ovšem není jediná věc ke sbírání. Narazit můžete i na bednu s náhodnou zbraní. Díky tomu se dostanete třeba k plamenometu, kulometu nebo brokovnici. Jediná věc před kterou vás musím upozornit jsou poměrně časté reklamy.

Stáhnout Metal Soldiers

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Rush Hero

A abyste neměli pocit, že tu pro vás nemám žádné primitivní hry, tak na závěr přihazuji zase něco od Ketchapp. Tentokrát je to graficky povedená hříčka, ve které budete uhýbat padajícím kamenům. Váš hrdina běží neohroženě kupředu, ale jakmile mu na hlavu spadne sebemenší kámen, tak končí. Jeho neohroženost tak bude potřebovat vaše reflexy a postřeh, jinak skončí na zádech.

Jak už to tak bývá, k ovládání této hříčky vám stačí jediný prst, kterým budete postavu sunout dopředu nebo dozadu. S jednoduchým ovládáním a primitivními pravidly jde ruku v ruce také převysoká obtížnost. Dost dobře si dovedu představit, jak se u hraní budete rozčilovat. Když to ale vydržíte, tak můžete získat nějaký rekord nebo překonat vaše přátele. Narazit zde můžete také na bonusy.

Stáhnout Rush Hero

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze