FreeBox: drakobijec a další skvělé hry zdarma

9

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl začneme něčím opravdu masožravým. Vydáme se pod mořskou hladinu, kde v kůži žraloka požereme vše živé. Další hra nás připraví na očekávaný film od Pixaru. Nakonec ještě usedneme za volant a díl ukončíme svižnou hrou, ve které se postavíme děsivým drakům.

Vítejte u dalšího FreeBoxu. Dnešní díl nás opět přenese na všemožná místa. Jednou budeme na Zemi, jindy čistě ve fantaskním světě. Pokaždé to ale bude skvělá zábava, za kterou nemusíte zaplatit ani korunu, pokud sami nechcete. V první hře se staneme dravým žralokem, který je nebezpečím téměř všemu živému pod mořskou hladinou. Dále nás čeká emocionální filmové zpracování, trochu si zadriftujeme a nakonec se staneme drakobijcem.

FreeBox #95 – Hungry Shark Evolution, Inside Out, Real Drift Car Racing, Dragon Jump

Hungry Shark Evolution

Žralok dost možná není podmořským králem, ale jistě patří k těm nejnebezpečnějším zabijákům. Jak cítí krev, tak se hned žene po její stopě. V této hře tu krev ani nepotřebuje. Požírá totiž vše živé, a to vlastně jen pro zábavu. Menší ryby před ním neutečou a ani ty větší nebudou v bezpečí. Logicky, jako hráč ovládáte žraloka a za požírání dostáváte body. A nejsou to jen malé rybky, potkat můžete i třeba potápěče.

Ovšem i jako žralok jste zranitelní. Některé ryby vás svými ostny mohou zranit a stejně tak se nevyplatí vrážet do min. Když si nedáte pozor, tak pro vás i ten krab může znamenat nebezpečí. Z toho všeho pro vás plynou peníze, které se hodí ke kupování úplně nových žraloků. Můžete za ně ale nakoupit vylepšení i pro toho stávajícího. Tato hra se moc vážně nebere, je to takový sandbox, ve kterém si máte hrát. A to je super.

Stáhnout Hungry Shark Evolution

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Inside Out Thought Bubbles

Do českých kin pomalu míří nový animák V hlavě od Pixaru a vypadá opravdu nadějně (po delší době). Ať už na něj půjdete nebo ne, tak si můžete stáhnout doprovodnou hru, která je už k dispozici. Faktem je, že Disney zde opět narouboval filmovou tématiku na běžnou okoukanou hratelnost. Tentokrát to není spojování (jako v případě Frozen či Maleficent atd.), ale budeme střílet barevné kuličky. Opět nic nového, ale to vesměs nevadí.

Výborné je zpracování. Grafika je moc hezká, všechny postavy se krásně hýbou a mluví na vás. Hra je opravdu roztomilá, a to je její největší přednost. Ovládání hry pro vás nebude asi nijak překvapující, ale oproti spojovačkám nestojí tolik na náhodě, což vždy dovedu ocenit. A přiznám se, že jsem u hry chvíli vydržel, takže byste klidně mohli také.

Stáhnout Inside Out Thought Bubbles

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Real Drift Car Racing

Ať už jste nebo nejste vášnivými závodníky, tak si dost možná čas od času rádi zajezdíte. Každý čas od času zkouší různé věci, a i když závodní hry nepatří k vašim nejoblíbenějším žánrům, tak pro zpestření herního repertoáru by mohla hra Real Drift Car Racing ve verzi zdarma stačit bohatě. Je totiž překvapivě otevřená. Tím myslím to, že začínáte s několika auty a můžete si vybrat z několika tratí, což u her zdarma tak běžné není.

Hra je silně zaměřena na driftování. I pokud jste tak nešikovní jako já, tak to za chvíli dostanete do ruky a možná už během první jízdy tu zatáčku nakonec zvládnete. Pravidla jsou jednoduchá – pořádně se rozjedete a přes ruční brzdu vletíte do zatáčky, opíšete oblouk a plynule pokračujete v jízdě. Čím déle driftujete, tím více bodů získáváte. Ale také riskujete náraz, který by vás o body připravil.

Stáhnout Real Drift Car Racing

Google Play (zdarma)

Dragon Jump

Nakonec je to opět Ketchapp. Ano, já vím. Některé z vás už jejich hry možná otravují. Uznávám, že minulý Triple Jump nebyl vrcholem herního designu, ale dnešní titul si zaslouží vaši pozornost. Podle mě se totiž velmi povedl. Tentokrát se stanete drakobijcem. A ač je tu v názvu „Jump“ (opět), tak to bude předně o masakrování těchto nelítostných bestií. A máte dvě možnosti jak je zabít. Buď skokem shora nebo zespodu.

To se zdá jako spousta možností. Vy jste ovšem taky zranitelní. A to velmi. Stačí, když vás nepřítel (nebo i náhodný šíp) trefí ze strany a je s vámi amen. Dokonce se proti vám postaví i boss, kterého když porazíte, tak postoupíte do další úrovně. Čas od času se objeví také nějaký zlatý drak, za jehož zabití dostanete zlaťáky. Ty pak slouží k nákupu nových hrdinů. Dragon Jump má zajímavou atmosféru, a tak trochu se posledním Ketchapp hrám vymyká. Dejte mu šanci.

Stáhnout Dragon Jump

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Tomáš Mejzr
Tomáš Mejzr
Proč je video soukromé ? :/
Petr
Inside Out Thought Bubbles je i na Windows Phone a Windows 8.
Martin Tima
Libilo se my to ale moc vas prosim date recenzi i na:
school of dragon a dragons rise of berk a my talking tom
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Hungry shark evo je velmi dobrá hra, mohu jen doporučit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze