FreeBox: čtyři skvělé závodní hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl bude speciálně věnovaný závodění. Hned v první hře se posadíme na motorku a zkusíme pár kaskadérských kousků. Pak nás vezme na projížďku Sonic. Nakonec obrníme své auto proti zombíkům a proletíme se ve speciálním závodním letadle.

Vítám vás u dalšího FreeBoxu. Minulý díl se velmi povedl, osobně se mi hodně zalíbil retro Had s možností přetáčet čas. Pokud jste ho nezkoušeli, tak mu určitě dejte šanci. Pokud vám čtveřice her zdarma z FreeBoxu nestačila, tak jste si mohli vyzkoušet také dvě recenzované hry, opět dostupné zdarma – Beast Quest a SwapQuest (shoda názvů je čistě náhodná!). Dnešní FreeBox bude tematicky zaměřený. Dáme si totiž čtveřici her zdarma, které mají co dočinění se závoděním.

FreeBox #91 – Master Moto, Sonic Racing, Earn to Die 2, Tail Drift

AE Master Moto

Po hodně dlouhé době si ukazujeme hru od AE, přestože dříve patřilo jejich portfolio k nejlepšímu základu pro hledání Windows Phone her. V té se rozpomeneme na populární Elastomanii. Master Moto nás totiž posadí na motorku a dál už to jistě znáte. Vší svou snahou se pokusíte dostat do cíle. A to s několika podmínkami. Abyste dojeli pokud možno v jednom kuse, a aby to bylo v co nejkratším čase.

Jenže to nebude jen tak. Ovládat motorku není tak snadné, protože je vratká a velmi snadno z ní můžete spadnout. Hlavním problémem je také trať, na které je spousta překážek, přes které se musíte dostat. Kromě plynu a brzdy tak budete neustále manipulovat s nakláněním. Někdy se budete muset také vymrštit a s motorkou trochu skočit. Kromě běžných tratí jsou zde i výzvy, kde na vás čekají skutečné kaskadérské kousky.

Stáhnout AE Master Moto

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Sonic Racing Transformed

SEGA uvolnila zdarma další hru se Sonicem. Tentokrát je to závodní Racing Transformed, kde Sonic a celý jeho tým (All-Stars) usednou za volant roztodivných vozidel, které se mohou měnit. V jednu chvíli jedete po silnici, ale pak klidně přejedete na vodu nebo se proletíte vzduchem. Tak či onak, hlavní je zde rychlost, zábava a proměnlivé tratě. Zahrajete si také nejen za Sonica, ale předně se vám odemknou jiní jezdci. Pro jejich odemknutí budete potřebovat herní měnu.

A jelikož je to arkádové závodění par excellence, tak nesmí chybět ani zbraně, zrychlovací plošinky, pasti a další srandy. Stačí projet bedničku a dostanete náhodný bonus. Tím může být třeba sněhová koule. Tu můžete střelit před sebe, nebo i za sebe. Pokud se trefíte, tak soupeře na krátkou chvíli zmrazíte a hravě se dostanete před něj. Nechybí ani hra více hráčů, kde snadno vyzvete své přátele.

Stáhnout Sonic Racing Transformed

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Earn to Die 2

A pokud máte barviček a roztomilých postaviček po krk, tak vás možná spíše zaujme trochu toho drcení zombíků. Tato hra není tak úplně závodní, ale ovládáte v ní auto a snažíte se dostat co nejdál, takže… takže mi to snad projde. Skládá se ze dvou částí. V té první si stavíte své auto. Vyberete si základní kostru, na kterou můžete přidělat zbraň, nějaká závaží, silnější motor, lepší krytí, nebo třeba urychlovač v podobě velkého raketového pohonu.

To vše budete potřebovat k jedinému účelu. Abyste se dostali co nejdál. Putujete ale poničenou krajinou, kde vám neustále něco stojí v cestě. Kromě beden a všemožných překážek to budou především slintající zombíci. S dostatečným vybavením ale nebudou představovat nic než drobné zpomalení. Čím dál dojedete, tím více peněz získáte. Něco vylepšíte a dojedete zase o kousek dál. A takhle to půjde dokola.

Stáhnout Earn to Die 2

Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Tail Drift

Naše dnešní závodění zakončíme poměrně stylově. Usedneme do kokpitu závodního letadla. Ne však ledajakého letadla. Naše trať se bude linout podél trubky. Všechna závodní letadla k ní budou přitahována, ale mohou se otáčet v 360 stupních, takže místa pro manévrování bude dostatečně. A tak nechybí stylové předhánění, projíždění zrychlujících bran a sbírání zlaťáků, které se budou hodit při kupování nových strojů.

Za zmínku stojí tak prostředí, které je doslova pohádkové. Jednou budete prolétávat okolo vznášejících se ostrovů, starobylých chrámů nebo písečných kaňonů. Mezi závody najdete tři typy výzev – běžný závod, časovou výzvu a prodlužování času, kde vás bude zajímat kam až doletíte. Každé letadlo jde také vylepšovat a nechybí ani bonusy, díky kterým získáte náskok před soupeři.

Stáhnout Tail Drift

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze