FreeBox: budování měst a další skvělé hry zdarma

7

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes se nažhavíme trochou výbušné akce v džungli, abychom mohli roztočit mozkové závity v logické hře se stavěním města. Kromě toho také vyrazíme vzhůru jako nindža a zkusíme si vést armádu.

Potkávali jsme se celé prázdniny a vyplňovali spolu nějaký ten volný čas. Teď je tomu však konec. Ne, FreeBox nekončí, ale prázdniny ano. Nyní máte před sebou poslední volný víkend a hned v pondělí vás pravděpodobně čeká škola, pokud tedy do nějaké vůbec ještě chodíte. Buď jak buď, nějaké ty hry zdarma se budou hodit pro jakoukoliv příležitost. Začneme něčím výbušným, abychom se trochu nahřáli na další hru, která bude spíše o přemýšlení, ač se to z obrázků zdát nemusí. Nakonec nás ještě čekají nindžové a válečníci.

FreeBox #55 – Major Mayhem, Triple Town, Ninja UP!, Mini Warriors

Major Mayhem

Vaše země vás potřebuje! A nejen země. Sám prezident Spojených států si vás zavolá do kanceláře, aby vám oznámil, že se svět propadl do zmatku a naprosté anarchie a je vaším úkolem věci urovnat. Takové urovnání bude znamenat hodně výbuchů a střelných zbraní – jak jinak. A tak hned na dvorku před Bílým domem nasednete do vrtulníku a vyrazíte do bitevní vřavy. Začnete džunglí, kde na vás čekají vražední nindžové. A nebude jich málo.

Vaše postava, Major Mayhem, běhá mezi kryty, schovává se za překážky a na dotyk střílí. Vaším cílem je samozřejmě postřílet všechny nepřátelé co nejrychleji. Střílíte přímo tam, kam ťuknete. Pokud po vás někdo střílí, což se sice děje neustále, ale musíte se vyhnout jen označeným střelám, tak to uděláte jednoduše tak, že ve chvíli, kdy vás bude projektil míjet, tak nebudete střílet a postava se automaticky schová. Jinak hrajete na skóre a snažíte se být co nejefektivnější. Také plníte zadané mise, třeba zachraňujete civilisty.

Stáhnout Major Mayhem

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Triple Town

A teď si trochu procvičíme vaše ztuhlé mozkové závity. Naším úkolem je vybudování města. To se zdá jako snadný úkol, vždyť v obchodě najdete mraky budovatelských strategií. Zde je však vaším základním stavebním materiálem obyčejná tráva. Jste teď trochu zmatení? To jsem rád. Začnete se trochu chytat, když dodám, že herním stylem je „spoj tři“? Takže si to pojďme zrekapitulovat: vybuduj město ve hře, která patří do žánru spoj-tři.

Hra vám sama dává do ruky stavební materiály. Většinou to bude základní tráva, kterou když položíte 3× vedle sebe, tak se spojí v keř. Keř se mění ve stromy a stromy se mění v dům. Domy se mění v městské domy, radnice a tak dále. Vedle toho do ruky dostanete záškodné zlé medvědy, kteří vám brání ve stavění. Když je ale zamknete, tak umřou a pokud spojíte tři hroby, tak z nich vznikne kostel, z těch pak chrám. Zdarma dostanete k vyzkoušení dva herní módy a minimálně jeden z nich vám vydrží na spoustu her. Pokud vás to bude opravdu bavit, tak tato hra za nákup opravdu stojí.

Stáhnout Triple Town

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Ninja UP!

Gameloft ne vždy produkuje náročné a velké hry. Tentokrát vsadil na kartu jednoduchosti a připravil pro nás hopsačku s nindžou v hlavní roli (Major Mayhem by si s ním určitě poradil). Na Gameloft je hratelnost neskutečně jednoduchá a dokonce tu nejsou ani žádné další zbytečnosti okolo (obchod, vylepšování, předměty a podobně). To ale samozřejmě nevadí. Naopak je to pro jednou příjemná změna. Pravděpodobně se hrou snaží reagovat na úspěch dalších jednoduchých her.

Vaším snažením bude doskákat co nejvýš. Pohybujete se přitom po lanech, které jako hráč kreslíte. Přesněji řečeno z nich děláte trampolíny, ze kterých se nindža odráží na cestě vzhůru. Čím kratší trampolína je, tím větší silou vyrazí vpřed. Ale zase na druhou stranu je těžší se pak trefit a nenechat ho spadnout. Aby to ale nebylo jen o skákání, tak vás čekají různé překážky nebo další nindžové. Těm se samozřejmě musíte vyhnout, což v té rychlosti není úplně snadné.

Stáhnout Ninja UP!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Mini Warriors

A abychom pokryli i další žánr, tak se nakonec podíváme na strategii. Tato je ale trochu jiná, než byste si mohli představovat. Ve válečných strategiích většinou ovládáte své jednotky sami. Řídíte je během vřavy a snažíte se být co nejefektivnější. Ne však zde. Vaším úkolem je vše okolo, jen ne válčení samo. Jste vlastně takovým válečným koučem, který se snaží své jednotky co nejlépe připravit, ale samotný zápas už je na nich.

A proto rekrutujete jednotky do armády. Vždy najmete nějakého hrdinu, který s sebou přivede i jednotky. Ty můžete samozřejmě vylepšovat, rozšiřovat jejich řady, dávat jim lepší výzbroj a učit je speciálním trikům. Kromě toho sbíráte předměty, zlato a plníte úkoly v kampani. Před každým soubojem můžete ještě jednotky uspořádat do formace, ale jakmile boj začne, tak už je příliš neovlivníte. Snad jen můžete povolat pomocné jednotky a nechat je zaútočit třeba na lučištníky, kteří ohrožují vaši pěchotu. Hrát můžete kampaň i proti ostatním online.

Stáhnout Mini Warriors

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Kendal
Nenašli by sa nejaké hry na BB?
robertone
Prosím vas, už dva dny hledám jednu hru, nevím jak se jmenuje a jestli je vůbec na android, ale je to vesmírná střílečka z pohledu 3 osoby, litate tam s jakou vesmírnou lodi.. Neví někdo co by to mohlo byt? Viděl jsem ji zde na mobilenet.cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze