FreeBox: bratrstvo bojovníků a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní první hra nás zavede do vesmíru, který ale nebude temný, nýbrž plný neonových barev. Zpět na Zem se dostaneme díky zombie střílečce. Bratrstvo bojovníků nám pak ukáže, co to znamená boj a v poslední hře se utkáme s nelítostnou lávou.

Vítám vás u dalšího vydání pravidelného seriálu o hrách zdarma. Tento pátek nás čeká vzrušující dobrodružství, ve kterém se prostřednictvím čtyř her podíváme do vzdálených koutů vesmíru i pod zem. A začneme s jednou českou hrou, kterou jsme tu k mému překvapení ještě neměli. Pro ty, kteří mají pro strach uděláno bude hned druhá hra, protože si v ní zastřílíme zombíky. Nakonec nás ještě čeká soupeření v aréně a prokopávání země.

FreeBox #117 – Radiant, Zombie Objective, UFB 2, Drill Up

Radiant

Rovnou se omlouvám majitelům iOS, pro ně tato hra zdarma není. Ale za ten dolar fakt stojí! Parta českých tvůrců z Hexage už dávno vytvořila skvělou hru Radiant, na kterou pak navázaly další projekty. Radiant Defense jsme tu už představovali a je čas se vrátit ke kořenům. Představte si Space Invaders v trochu modernější podobě. Vaše raketka v barevném a nebezpečném vesmíru musí čelit náletům nepřátelských… pixelů.

Ačkoliv je grafika jednoduchá, tak moderní efekty a neonové barvy tomu dávají svěží vzhled. Hratelnost je velmi jednoduchá a hra se skvěle hodí na chvilkové hraní i delší sezení. Není přitom úplně snadná a bez špetky pozornosti rychle pohoříte. Během letu také sbíráte peníze, za které si následně můžete kupovat a vylepšovat zbraně. A arzenál je velkou předností této hry, protože nabízí řadu naprosto unikátních kousků.

Stáhnout Radiant

Google Play Google Play (zdarma) App Store Microsoft Store (zdarma)

Zombie Objective

To nevíte? Země byla zasažena zombie apokalypsou. Ano, už zase. Někteří by se možná pídili po léku, který by zabránil šíření této nákazy. Nás však bude spíš více zajímat jak se popasovat s těmi, kdo už nakažení jsou a lační po čerstvém lidském mase. Název hry sedí velmi dobře, protože tu nenarazíte na nějaký ucelený příběh, ale vše se odehrává na mapě města, kde na vás čekají jednotlivé úkoly.

Ty se řadí do různých kategorií. V jedné třeba musíte ochraňovat zraněného vojáka, aby ho nesežraly chodící mrtvoly dříve než dorazí pomoc. Samozřejmě nechybí přežití na čas, nebo snaha zastřelit daný počet nepřátel v co nejkratším čase. Kromě toho si tvůrci přepravili i další speciality – třeba hledání potřebných materiálů, případně odstřelování zombíků, zatímco se snaží dostat k bezbranné rodině uvězněné v autě.

Stáhnout Zombie Objective

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

UFB 2

Jedničku klidně přeskočte. Druhý díl Ultra Fighting Bros přináší přesně to samé, akorát lepší a nabitější. Jste v kleci s dalším zápasníkem a je jasné, že na nohou odsud odejde jen jeden. Váš úkol je zcela jasný – vrhnout se na protivníka, chytit ho a srazit k zemi. Ačkoliv by to v běžné realitě asi nebylo tak snadné, tak tady jsme ve světě her. A zde stačí skočit na protivníka z vrchu a je to!

Většinou proti sobě skočíte oba, ale kdo je výš, ten vyhrává. Na každé kolo máte tři životy. Kdo o ně dříve přijde, ten prohrává kolo. Pravidla jsou jednoduchá, stejně jako ovládání. Stačí držet tlačítko míření a včas ho pustit. Tímto směrem váš svěřenec vyskočí. O zbytek se už starat nemusíte. V kampani na vás čekají další úkoly, jako je třeba sbírání mincí. Nejvíce srandy si ale užijete v multiplayeru na jednom zařízení.

Stáhnout UFB 2 - Ultra Fighting Bros

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Drill Up

Kopali jste tak hluboko, až jste probudili něco, co jste neměli. Nejsme teď v Pánovi Prstenů, ale ve hře Drill Up, ve které musíte utéci před stoupající lávou. Takže kdo by měl pocit, že s takovým vrtákem se většinou nejlépe dostává směrem dolů, by se mýlil. Na obrazovce totiž uvidíte otáčející se kola, která slouží jako záchytné body. Pokaždé je vaším úkol skočit z jednoho kola na druhé.

To se zdá jako lehký úkol, ale opak je pravdou. Láva stoupá velmi rychle, takže nemáte moc času na přemýšlení a kola jsou také velmi rychlá, takže bez rychlých reakcí skončíte někde mimo. Během cesty sbíráte drahokamy a později vás čeká i sběr hodnotnějších kamenů. Za ně si následně budete moci odemknout nové postavičky, které jsou mnohem zábavnější než počáteční robot. Třeba voják nebo jednooký pirát. Ale bez papouška!

Stáhnout Drill Up

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze