FreeBox: Bitva pěti armád a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. V tomto vydání začneme pěkně zostra. V první hře si totiž budeme hrát s výbušninami. Druhá hra nás zavede do Středozemě, kde se střetneme v Bitvě pěti armád. Nakonec ještě postavíme nějaké hrady a farmy a otestujeme svou představivost.

Skoro by mě mrzelo, kdybych dnes nezačal o počasí. Konečně je trochu normálně. Po těch šílených vedrech a vlastně i bouřkách to vypadá, že bychom mohli dožít zbytek léta v klidu. A to je dobrá zpráva, protože se dá zase dobře hrát. Ano, hrát jde skoro vždy. Ale když se vám vedrem potí i displej, tak to není vyloženě ono. A tak si dnes dáme zase čtveřici zajímavých her zdarma. Začneme bombou, pak nás čeká Hobit, farmy a zámky a nakonec něco rychlého.

FreeBox #103 – Bomb de Robber, Battle of the Five Armies, Farms & Castles, Mind The Arrow

Bomb de Robber

Pro všechny tři hlavní platformy si dnes můžete stáhnout hru Bomb de Robber, ve které si zahrajete na výbušninu. Ano, zní to trochu zvláštně. Princip je ale velmi snadný. Sledujete rušnou silnici před sebou, po které jezdí různá auta různými směry. Naproti jim vybíhají bomby, které můžete odpalovat. Stačí ťuknout do displeje a výbušnina se odpálí. Najednou jich tam ovšem poběží několik, takže která z nich to bude? Přesně ta, která bude nejblíž autu.

Zatímco některá auta odpálíte pouhou jedinou bombou, tak na jiná jich bude potřeba víc. Taková auta jsou třeba obrněná, takže to na první pohled hned poznáte. Bomby pak budou často běhat hned za sebou, což po vás vyžaduje rychlé reakce. Nesmíte ji však odpálit ani o píď za autem nebo před autem. Za každé odpálené auto získáváte body. A čím víc jich zvládnete, tím více různých bomb si odemknete.

Stáhnout pro Windows Phone.

Stáhnout Bomb de Robber!

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Battle of the Five Armies

Třetí Hobit si svou filmovou premiéru už sice dávno odbyl, ale kdo má značku rád, tak se k ní rád vrátí i nyní. Obzvlášť, když se díky této hře můžete zapojit do jedné z nejikoničtějších fantasy bitev všech dob, o čemž svědčí i popularita na larpové scéně. Nejprve si vyberete stranu, za kterou chcete bojovat a hned na to jste vrženi přímo na bojiště se třemi odvážnými bojovníky. Každá ze stran má trochu jiný bojový styl.

Takže zatímco elfové používají své luky a likvidují nepřátele především na dálku, tak třeba trpaslíci se navzdory své velikosti nebojí vrhnout přímo na nepřátele a přemoci je svými meči. Cíl je jasný – co nejrychleji projít danou mapu, zlikvidovat všechny nepřátele a nenechat se zabít. To zase tak složitý úkol není. Dovedete to ale udělat tak, abyste získali co nejvíc bodů a dobře se umístili na žebříčku nejlepších hráčů? Pomoci vám v tom mohou i známí hrdinové z filmů.

Stáhnout The Hobbit: Battle of the Five Armies

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Farms & Castles

Že žánr „spoj-tři“ už nemá co nabídnout? Tuto otázku jsme tady řešili už nesčetněkrát. A ukazuje se, že stále má. Tentokrát se Square Enix inspiroval u podobné hry Tripple Town, která přinesla zajímavý pohled na tento žánr. A jak to dopadlo? Skvěle. Stále spojujete, ale musíte u toho mnohem více přemýšlet, protože nejde jen o nějaký počet bodů, ale je třeba si nezaplnit herní pole, abyste mohli hrát dál.

Každá položka má svůj řetězec. Spojte tři keříky a změní se v jeden strom. Tři stromy splynou v les. Z lesů vznikne chata. Tyto vzorce jsou ve hře vlastně dva a vy je musíte mít na paměti. Na každé kolo dostanete dvě náhodné položky, které můžete přesunout do herního pole. Farmy a hrady ale také vydělávají, což můžete proměnit v konkrétní položky, které zrovna budete potřebovat, což vám nejednou zachrání hru. Nebojte se toho a hra vás bude bavit jako žádná jiná.

Stáhnout Farms & Castles

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Mind The Arrow

Tohle je ovšem oříšek. Primitivní hratelnost, která za chvíli přeroste v nervák, který vás dovede slušně vytočit. Hlavně nesmíte panikařit. Tato hra totiž není o rychlých reflexech, jak jsme u takových hříček zvyklí. Vaším úkolem je totiž označit správné body. V levém horním rohu se vám bude ukazovat malý obrázek. Ten udává, které body máte označit. Nejprve bude vše až příliš snadné.

Jakmile se však náhled začne otáčet, tak půjde do tuhého. Tato hra testuje především vaši představivost, kdy si rychle musíte otočený tvar v hlavě promítnout na herní plochu a označit tak správné body. Není to snadné a někomu to půjde lépe než jiným. Stejně jako jsou lidé, kteří si pravidelně pletou pravou a levou stranu nebo se nedovedou orientovat na mapě. Za úspěchy se vám budou odemykat nové tvary nebo barevná schémata.

Stáhnout Mind The Arrow

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze