FreeBox: beznadějná jeskyně a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes nás čeká výprava do tajemné jeskyně, ve které se pokusíme zachránit poslední světlo před bestiemi. Pak si založíme dopravní impérium a budeme obchodovat po železnici, vodě a i ve vzduchu. Nakonec ještě sebereme pár drahokamů a odpovíme na otázky.

Týden utekl jak voda a další díl našeho seriálu je zde. Minule jsme v něm představili novou grafiku, která se vám podle ohlasů líbila, což je vždy potěšující zpráva. Dnes už tedy jedeme naostro, ale jako vždy nás čekají čtyři zajímavé hry zdarma. Pro Windows Phone (a nejen pro něj) tu dnes máme opravdu povedenou strategickou hru s tématikou dopravy. Dále si zahrajeme střílečku se strašpytlíky, sebereme nějaké ty drahokamy a nakonec se pokusíme hádat správné odpovědi. A dnes po delší době bez Ketchapp.

FreeBox #85 – Transport Empire, Hopeless, Gemcrafter, 94%

Transport Empire

Místní politická elita je příliš zaneprázdněna hašteřením a intrikami, takže práce na železnici a vytváření robustní dopravní struktury stojí. Nic tak ale nestojí v cestě našemu podnikateli, který v tom uvidí svou příležitost. Základním pohledem je strategická mapa, kde uvidíte vše podstatné. Tím hlavním je vámi obsazené město, ze kterého budujete síť propojených kolejnic do přilehlých továren nebo dolů.

Základem je převážení zboží a materiálu, na což budete potřebovat nakoupit vlaky a transportní vagony. Pokud jich nebudete mít dostatek, tak si je můžete rovněž pronajímat, to je ale poměrně drahé. Opuštěné továrny a doly můžete také rekonstruovat a zvětšovat tak svůj příjem. Kromě toho budujete i nové budovy přímo ve městě. V tutoriálu si vytvoříte slušný základ, a když se hra překlopí do čekací strategie, tak už máte s čím hrát. I tak se ale hodí spíše na občasné zkontrolování a naťukání příkazů.

Stáhnout Transport Empire

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hopeless: The Dark Cave

Když světla pohasnou a vy se ocitnete sami uprostřed pohlcující temnoty, tak asi radostí skákat nebudete. Naši hlavní hrdinové jsou posledním světlem, které je potřeba chránit před hrůzami noci. Sami se ale k smrti bojí, a když je bestie polapí, tak s nimi bude konec. Tak je jediné štěstí, že jsou naše světélka vybavena zbraněmi a mohou se bránit velikým chlupatým potvorám.

Za každou zastrašenou obludu získáte zlaťáky. Nesmíte ale střílet úplně hekticky, protože byste klidně mohli zastřelit i přibíhajícího parťáka, za což byste přišli o body. Navíc, hrdinové se vám seskupují ve středu, a když jich je daný počet, tak jsou zachráněni a pro vás to znamená spoustu zlaťáků. Přežít ale budete muset silné vlny nepřátel. Za nasbírané peníze si následně můžete koupit některá vylepšení pro hrdiny nebo lepší zbraně.

Stáhnout Hopeless: The Dark Cave

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Gemcrafter: Puzzle Journey

Jakmile ochutnáte ten báječný pocit z nalezené truhly plné drahokamů, tak se nakazíte a už nebudete chtít nic jiného. Se zářícíma očima se vydáte hledat další bedny a pokusíte se nasbírat co nejvíc drahokamů. Čas od času prostě člověk může dostat chuť na hru se spojováním drahokamů. A musím uznat, že tato je nadmíru povedená. Přesouváte totiž kameny přímo po ploše. A to jen tak, jak mohou projet.

Pokud se vám plocha zaplní, tak už toho asi moc neuděláte. První úrovně ale nejsou těžké a jistě z nich princip hry snadno pochopíte. Pokud budete spojovat více kamenů než tři, tak můžete dostat i nějaký ten bonus. Třeba se vám na mapě samy spojí drahokamy nebo získáte létající kámen, který můžete umístit i přes neprůjezdnou cestu. Všimnete si také, že po spojení získáte určitou barvu gemu. Toho budete muset využívat při hledání potřebných kamenů.

Stáhnout Gemcrafter: Puzzle Journey

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

94%

Rád bych řekl, že toto je logická hra, protože v ní máte otázky, na které se snažíte najít odpovědi, ale není tomu tak. Otázky totiž nejsou záludné a neexistuje na ně jasná odpověď. Hra se vás třeba zeptá, co děláte jako první hned po probuzení. Jak na to odpovědět? Asi podle svého nejlepšího svědomí. Hra totiž agreguje odpovědi hráčů a chce po vás najít ty odpovědi, které zadalo celých 94 % hráčů.

Odpovědi se tak mohou neustále měnit a vyvíjet, pokud se připojí spousta hráčů, kteří budou odpovídat jinak. Hraním si také můžete procvičit angličtinu. V každém kole na vás čekají dvě otázky, ty už jsme vysvětlili, a jeden obrázek. U obrázku mohou být odpovědi tím, co hráči viděli, ale také co si s obrázkem asociují. Takže k tabulce s křídou patří mezi odpovědi i „kid“, tedy dítě, které ale na obrázku nikterak nefiguruje. Pokud budete zoufalí a nebudete si vědět rady, tak můžete využít herních zlaťáků a trochu si pomoci.

Stáhnout 94%

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze