FreeBox: bez kalhot i princezny a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes se vydáme na epickou výpravu za záchranou unesené princezny. Ale pamatujte, bez kalhot se člověk daleko nedostane. Dále roztančíme duhu s jednorožcem, s tatíkem půjdeme na procházku a nakonec se z nás stane neohrožený nindža.

Moje minulá předpověď se sněhem se nevydařila. Alespoň na většině místech republiky ne. Co naplat, Vánoce se blíží a to znamená spoustu volného času. I když teď možná máte plno práce se školou, případně prací (kdy se před svátky vše dohání), tak si můžete hry schovat do zásoby, protože se budou hodit. A co dnes budeme všechno dělat? Prvně se vydáme zachránit princeznu, pak si zahrajeme s jednorožcem, projdeme se a nakonec se z nás stane nindža.

FreeBox #69 – Epic Battle Dude, Peggle Blast, Daddy Long Legs, Amazing Ninja

Epic Battle Dude

Boj není jen o napínání svalů, držení meče, pocení a co nejsilnějších ranách. Je také o strategii a managementu. Ve skutečnosti asi takovou schopnost mít nebudete, ale v této hře si určujete pořadí svých nepřátel a dalších předmětů. Je tak na vás, zda nejprve chcete získat lektvar, pak porazit pavouka a nakonec kostlivce – možná by ale bylo lepší nejprve zabít kostlivce, pak se ozdravit a nakonec vyřídit pavouka. A nebo využít bodliny?

Během hraní samozřejmě sbíráte mince, které neslouží k ničemu jinému než vylepšování vašeho hrdiny a předně nákupu nového vybavení. S lepším štítem více vydržíte a silnější meč bude smrtonosnější. Zbraní můžete mít více. Některé z nich mají dokonce speciální vlastnosti. A tak je budete kombinovat. Třeba palcát se hodí, když chcete někoho odhodit. Nejprve vám to přijde snadné, ale po pár kolech vám ten princip dojde a hra vás začne bavit.

Stáhnout Epic Battle Dude

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Peggle Blast

Peggle je klasika všech klasik. Tuto značku nyní vlastní Electronic Arts, ale nemusíte se bát. Humor se z ní nevytratil. Základem je střílení kuliček do herního pole tak, abyste splnili zadaný úkol a ještě nahráli co nejvíc bodů. Něco takového okopírovala třeba námi recenzovaná hra Super Monkey Ball Bounce. Ta se nehrála špatně, ale něco jí přece chybělo. Byl to právě humor, který je pro Peggle typický.

I když vás už nebude bavit střílet kuličky, tak se jistě budete těšit na další hlášku, roztančenou duhu nebo epickou závěrečnou znělku. U hraní této hry se prostě budete usmívat, takže se hodí na pochmurné temné večery. Dost možná vás rozveselí. Kromě toho nabídne řadu poměrně tradičních módů, jednou trefujete speciální body, jindy ničíte vejce a čeká toho na vás celá řada. Samozřejmě musíte počítat s nějakými free-to-play prvky.

Stáhnout Peggle Blast

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Daddy Long Legs

Tato hra je ovšem z jiného soudku. Myslíte si, že umíte chodit? Jo? Je to brnkačka, že. Uvidíme co budete říkat po hraní této hry. Tatík má skutečně dlouhé nohy a chůze pro něj není nic lehkého. A vaší jedinou snahou v této hře bude dojít co nejdál. Pro to budete potřebovat pouze jeden prst, kterým se budete dotýkat obrazovky. Jednoduché stisknutí totiž prohodí nohy. A tak se musíte vlastně kolíbat z jedné na druhou.

Zásadní je ale časování. Když ťuknete příliš brzy nebo pozdě, tak se převážíte a spadnete. I když se vám povede udělat jakýsi krok, tak se dost možná dostanete do nerovnováhy a spadnete záhy. Já osobně byl rád za pár malých krůčků. Je to prostě velmi obtížné, ale o to víc mě to bavilo. Do toho bych mohl pochválit stylovou grafiku i animace. Stejně tak hudební doprovod není špatný a hru je určitě lepší hrát se zapnutými zvuky. Každá smrt bude o poznání zábavnější.

Stáhnout Daddy Long Legs

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Amazing Ninja

Ketchapp jsou nezastavitelní. Já si snad už neumím představit pátek bez jejich her. Je ovšem pravdou, že tentokrát nepůjde o nějakou novou myšlenku a trochu si zrecyklujeme hru, která tu už jednou byla. Jmenovala se Amazing Thief a vaším cílem bylo utíkat po střechách. Nyní opět utíkáte po střechách, ale jste nindža, takže se vám k tomu přidají i jiné starosti.

Tak například musíte bojovat proti jiným nindžům. To znamená včasné časování seku. A ne, není možné nepřátele nadskočit. Jsou to nindžové, ti vás jen tak utéci nenechají. Takže se jim budete muset postavit v boji a být o moment rychlejší. Je tu ale ještě jedna překážka. Civilisté. Do těch nesmíte narazit, ani je zabít. Takže zbývá jediné. Bude potřeba je přeskočit. Dohromady vám z toho vyjde docela náročná kombinace, kterou budete muset pečlivě zvládnout.

Stáhnout Amazing Ninja

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze