FreeBox: Barry Steakfries a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní herní koutek začneme výletem do džungle, kde se zhoupneme po liáně a sníme pár banánů. Svět ale není vždy příjemné místo, takže bude potřeba popadnout brokovnici a jít se vypořádat s nějakými pobudy. Nakonec ještě usedneme na motorku nebo projdeme logickou plošinovku.

Po týdnu vás opět vítám u FreeBoxu. Teplo se střídá se zimou, a když už to vypadá, že je krásně na vycházku, tak člověka zažene mrazivý vítr. Na počasí se tedy spolehnout nemůžete. Můžete se však spolehnout na svůj telefon nebo tablet, kde vždy nějakou tu hru najdete. A pokud ne, tak jste tu jedině správně. I dnes vám ukážeme čtveřici zajímavých her zdarma, které si můžete stáhnout a hrát bez dalších poplatků.

FreeBox #72 – Benji Bananas Adventures, Monster Dash, Max Dirt Bike, Jump

Benji Bananas Adventures

Když jedna opička nestačí, tak musí přijít hra druhá. A není to nikdo jiný než Benji z prvního dílu. A že se dvojka tváří skoro stejně jako jednička? To tedy nejste vedle. Pokud jste ale první díl hráli, tak už vás dost možná nepřekvapí. Pokud vás už ale přestal bavit, tak tato hra může fungovat jako slušné oživení. A dost možná z ní dostanete chuť na banány. Hlavní novinkou je příběhový mód.

Základní mechanika je ale stále stejná. A stále stejně zábavná. Snažíte se houpat po liánách a skákat tak, abyste splnili daný úkol. Samozřejmě nesmíte spadnout, protože tím přijdete o několik chycení. Ty potřebujete k tomu, abyste se mohli zachytávat provazů. Zachránit vás mohou také trampolíny nebo bonusy. Před každým kolem si také můžete dokoupit nějaký zlepšovák, třeba rychlejší odrazy. A čeká tu na vás více jak sto úrovní.

Stáhnout Benji Bananas Adventures

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Monster Dash

Jestli tohle náhodou není klasika všech klasik. Tvůrci Fruit Ninja a Jetpack Joyride mají na svědomí ještě jednu známou a velmi populární hru zdarma. Je jí právě Monster Dash, která patří do série Barry Steakfries. S hlavním hrdinou tu máte jediný úkol – vydáte se do několika různých prostředí, ve kterých musíte zlikvidovat všechny pobudy, kteří se vám připletou do cesty. Rozhodně jich nebude málo a všichni vám půjdou po kejháku.

Postup je jasný. Vyrážíte vstříc nebezpečí, sbíráte zlaťáky, a když umřete, tak si můžete třeba koupit novou zbraň nebo postoupit na další úroveň. A to vše za vydělané peníze. A pak vyrazíte znovu a třeba se dostanete o kousek dál. Kromě toho můžete sebrat jeden z bonusů, takže se posadíte třeba za motorku, na které zběsile rozjezdíte armádu nepřátel. Využít můžete i energie, za kterou si koupíte vstup do speciálních událostí se speciálními odměnami.

Stáhnout Monster Dash

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Max Dirt Bike

Čeká na vás osmdesát úrovní, ve kterých zjistíte, že jízda na motorce je docela zábava. Faktem ale je, že tato hra s realitou příliš společného nemá. To nám ale vůbec nemusí vadit, protože je to hlavně o té zábavě. A i přesto, že usednete na dirt bike, tak herní prostředí je naprosto čisté. A nejen to. Dokonce i pastelově barevné. Každá kapitola je vyvedena jednou barvou a vy musíte postupovat dál, abyste si odemykali nové světy.

Hra je opravdu zjednodušená, takže tu nečekejte ani zbytečné a složité vylepšování motorky nebo jezdce. Není tu energie a hra vás ničím příliš neotravuje. A to je její veliká výhoda oproti titulům, které dnes vycházejí. Dotykové ovládání vám zprvu může přijít složitější, ale určitě si na něj zvyknete. A u některých levelů budete překvapeni, že nejsou vůbec snadné. A kromě běžného ježdění využijete i speciálních objektů a bonusů.

Stáhnout Max Dirt Bike

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Jump

Já věděl, že mě Ketchapp nezklame. A taky že nezklamal. Už několikátý týden v řadě můžeme skončit jednoduchou hrou zdarma od tohoto vydavatele. A pokud vás minulá skákající auta nenadchla, tak tento týden to bude jistě lepší. Slibuji. Ale skákat budeme znovu, jak jste možná podle názvu poznali. Hra vás zaujme už na první pohled velmi jednoduchou, ale stylovou grafikou. A ač se to z prvních úrovní možná nebude zdát, tak jde o chytlavou logickou plošinovku.

Postupujete vždy o jednu plošinku vpravo nebo vlevo, a také se můžete pohybovat vertikálně. Důležité je tak nejen přesné ovládání, abyste nespadli, ale také plánování. Jsou tu třeba plošinky, které se po několik stoupnutích zničí, takže je potřeba naplánovat trasu tak, abyste se nakonec mohli dostat do cíle. Nedivte se tedy, že budete úroveň opakovat. V každé úrovni sbíráte hvězdičky, ale také klíče a narazit můžete i na záchytný bod.

Stáhnout Jump

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze