FreeBox: ať si prší a další skvělé hry zdarma

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnešní díl bude věnovaný nenáročným titulům, které se skvěle hodí pro zkrácení dlouhé chvíle. V první hře rozpršíme bankovky a staneme se boháčem. Druhá hra nás vezme rovnou do pekla a nakonec si ještě pohrajeme s diamanty a utečeme po raketách.

Vítejte u našeho pravidelného pátečního seriálu o zajímavých hrách zdarma. Dnešní díl bude opět trochu zaměřený na nenáročné hříčky, které po vás nechtějí žádné intelektuální vypětí, ale rozhodně vás mohou dosti potrápit. V první hře budete rozhazovat peníze. To je přeci legrace, ne? A když jich budete mít dost, tak můžete investovat. Druhá hra bude doslova projížďkou peklem. Pak si dáme jednu českou hříčku a nakonec se vrátí Ketchapp.

FreeBox #86 – Make It Rain, Hellrider, Setto, Captain Rocket

Make It Rain: Love of Money

Držíte v ruce balík peněz a nevíte co s nimi? Jasně, házet je do vzduchu je skvělý nápad. Vždyť to bude vypadat, že prší bankovky. Skvělé! O logiku se tato hra příliš neopírá – čím více peněz vyhodíte, tím více jich máte. Nejprve má jedna bankovka hodnotu jednoho dolaru, později to bude více. A pokud jste někdy hráli Cookie Clicker, tak přesně víte, jak to bude fungovat. Na začátku prostě vyhazujete peníze a tím vyděláváte.

Později už nebudete muset na bankovky vůbec sahat a vydělávat se budou úplně samy. Pomalinku investujete na burze a tím si zajišťujete trvalý příjem. Ten vám chodí, když je aplikace spuštěná. Vydělávat můžete ale i ve chvíli, kdy zrovna hru nehrajete. Stačí investovat do politiků a oni vám budou plnit kýbl s penězi. Ten ale musíte pravidelně vybírat, jinak se naplní. Také si můžete měnit vzhled bankovek, kupovat si nějaké bonusy a další vychytávky. Ale pozor, je to strašný žrout času.

Stáhnout Make It Rain: Love of Money

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hellrider

Pokud bych se měl někdy projet peklem, tak doufám, že to bude na nějaké pořádné motorce. Přesně jako v této hře. Hra nabízí velmi jednoduchou, ale parádně stylizovanou grafiku. Jejím smyslem je dojet co nejdál a přejet u toho co nejvíc kostlivců, za které získáváte body. Hra je také zákeřná v tom, že průběžně mění pohled kamery, což vás může dost zmást. Vždy máte ale jasně daný koridor, ze kterého nesmíte vyjet.

Jednoduchým dotekem měníte směr a neustále tak budete přejíždět ze strany na stranu. Aby to nebylo snadné, tak se vám do cesty dostanou stromy, kameny a jiné překážky. S překonanou vzdáleností se také vzhled úrovně. Jednou pojedete travnatou přírodou, jindy přes zamrzlé pláně. Vždy ale budete ohrožováni lávou. Čas od času narazíte na boss-fight, ve kterém třeba budete pronásledovat kostlivce na motorce, který po vás bude házet bomby.

Stáhnout Hellrider

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Setto

Nový český vývojářský tým Luva Studio debutoval se hrou Setto, kterou si můžete zdarma stáhnout pro Android. Její princip je snadný, ale poměrně neotřelý. Ve třech sloupcích padají různé drahokamy a vaším cílem je připravit pro ně vhodný portál. To je takový, který bude mít stejný tvar. Jelikož je ale drahokamů několik, tak změna obrysu bude vyžadovat chvilku hledání.

V praxi to funguje tak, že musíte zjistit, jak jdou jednotlivé tvary za sebou, jinak rychlou smršť drahokamů nezvládnete. Hra je poměrně rychlá a její princip je jednoduchý, což je docela dobrý recept na úspěch. Motivovat vás může sbírání trofejí, které se vážou k výši skóre. To můžete sdílet i na Facebooku. Schválně dejte hře šanci – třeba vás bude bavit a navíc tím podpoříte další tvorbu českých vývojářů.

Stáhnout Setto

Google Play (zdarma)

Captain Rocket

Minulý týden mě nechal Ketchapp na holičkách. Tentokrát se však vrací a já tvrdím, že to čekání stálo za to. Hra Captain Rocket přináší jednoduchý koncept, ve kterém si zahrajete na správného akčního hrdinu. Budete totiž skákat po létajících raketách. Samozřejmě se nesmíte nechat odpálit nebo spadnout do vody. Ovládání sestává z dotyku na levé nebo pravé straně obrazu pro posun. Díky tomu se pokusíte trefovat na rakety.

A nejde jen o to nespadnout. Snažíte se posouvat kupředu. Na vodě totiž plavou bóje, které představují body. Když se za jednu dostanete, tak se vám přičte bod. Později narazíte i na jiné překážky a mezi raketami se objeví i takové, které letí rychleji, což není nic příjemného. Všimnout si můžete i hezké grafiky a vtipných jmen lodí v pozadí. Hra je to opět primitivní, ale rozhodně si u ní budete trhat vlasy. Prostě Ketchapp.

Stáhnout Captain Rocket

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze