Fenomén Angry Birds: celkově už čtvrt miliardy stažení

Počet stažení poupulárních Angry Birds v součtu pro všechny operační systémy v nejbližší době přesáhne hranici 250 milionů. Stane se tak dva roky po oficiálním vydání první verze.

Tip: přečtěte si také článek - Angry Birds zaplaví Českou republiku: podívejte se na reklamy

Angry Birds je dobře známá hra od finské společnosti Rovio Mobile, jejímž cílem je v roli ptáků získat zpět svá vejce, která byla odcizena nepřáteli, kterými jsou zelená prasata. Hráči v ní pomocí praku vymršťují ptáky do herního pole a snaží se tak zasáhnout tato prasata a tím je zneškodnit. První verze hry byla vydána 10. prosince 2009, a to pro operační systém Apple iOS . Postupem času se díky své popularitě dostala i na Android, Symbian nebo WebOS. Později také vznikly verze pro herní konzole a osobní počítače. Hra se postupem času vylepšovala a přidávaly se nové úrovně a různé speciální edice, jako třeba velikonoční, vánoční nebo na motivy filmu Rio.

Čtěte: Angry Birds Rio iOS Update: 15 nových úrovní a noví ptáci (video)

Dva roky po uvedení hry už Rovio Mobile není maličkou neznámou firmou, ale v mobilní branži ji zná téměř každý. její zisky se počítají v milionech dolarů. Podle informací serveru Tech Crunch se během června vyšplhá počet stažení napříč všemi mobilními platformami na těžko uvěřitelných 250 000 000. Přitom před měsícem to bylo o padesát milionů méně, takže za den si hru stáhlo víc jak 1,7 milionů lidí, což dobře ilustruje, s jakou rychlostí popularita hry stoupá. Nezbývá než popřát mnoho štěstí do dalších let, a to třeba s chystanou verzí jménem Angry Birds Magic.

Zdroje: pocketgamer.co, cs.wikipedia.org

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze