Dočkáme se nového virtuálního operátora: dorazí Tesco Mobile

6

Nabídka virtuálních operátorů dostane v létě dalšího silného hráče. Britské Tesco, které patří k předním maloobchodním prodejcům na českém trhu, dnes oznámilo uzavření smlouvy s Telefónicou. Nový virtuální operátor Tesco Mobile bude joint venture podnik Tesca a Teléfonicy, ve kterém bude mít každá firma poloviční podíl.

Na stejném principu již Tesco provozuje ve spolupráci s tamními pobočkami O2 virtuální operátory ve Velké Británii, kde má více než tři miliony zákazníků, a v Irsku. Na sousedním Slovensku pak provozuje virtuálního operátora s tamním Vodafonem. Není to tedy žádný nováček na telekomunikačním trhu.

Na rozdíl od prvního českého virtuálního operátora Blesk Mobil, kterého provozuje Ringier Axel Springer CZ a.s., a který v podstatě spočívá na pouhém přeprodávání služeb O2 pod jinou značkou, by měl být Tesco Mobile nezávislým virtuálním operátorem nabízejícím telekomunikační služby svým zákazníkům pod vlastní značkou.

Vyplývá to z tiskové zprávy Tesca, ve které se mimo jiné píše: „Tesco Mobile bude nezávislým virtuálním operátorem a již provádí zákonem předepsané kroky k zisku licence od Českého telekomunikačního úřadu.“ SIM karty bude Tesco prodávat ve svých ve 232 obchodech, ale bude je možné zakoupit i na internetu prostřednictvím služby Potraviny on-line na stránkách www.itesco.cz. Další podrobnosti ani ceny však Tesco zatím neodhalilo. Slibuje pouze "skvělou nabídku, z níž si vybere každý". Na to, jaká ve skutečnosti tato nabídka bude, si však ještě nějakou chvíli počkáme.

Zdroje: lupa.cz

Diskuze ke článku
Adam
Asi Slovensko veľmi nepoznáte u nás ani Vodafone nie je a Tesco mobile prevádzkuje u nás tiež O2.
Všeználek
Nepřipadlo mi, že by mělo Tesco v UK tak famózní nabídku v porovnání třeba se Three.
Beda
Dockame se na mobilenetu clanku srovnavajici ceske a zahranicni tarify? Specificky trh kde nejnizsi cesky tarif je drazsi nez neomezeny flat tarif skoro v jakemkoliv evropskem statu je dle meho nazoru velmi zajimave tema.
Taddy
TESCO mobile udajne okopiruje Vodafone divokou kartu jen ceny budou nizsi

volani v siti: 2,00 Kc/min. (60+1)
volani do ostatnich siti: 4,50 Kc/min. (60+1)
SMS do vsech siti: 1,00 Kc
MMS do vsech siti: 5,00 Kc
platnost kreditu: 6 mesicu

za 550 Kc ma byt neomezene volani a SMS v siti, volani do vsech siti: 2,50 Kc/min. (60+1), ostatni ceny SMS a MMS stejne
ma jit aktivovat jak na kredit, tak pausal a zuctovaci obdobi vzdy k 1. nebo 15. dni v mesici.

TESCO ma zajem o cislo infolinky 792792792.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze