Krásný Transformer Book Chi dostane USB-C, je i v nové barvě

5

Asus na tchajwanském veletrhu Computex, kterého se účastníme, ukázal jak zcela nové produkty, jako třeba zbrusu novou řadu tabletů ZenPad, nový ZenFone selfie nebo Transformer Book T100 HA, tak i inovace stávajících produktů. Jedné takové se dočkal i elegantní Transformer Book Chi. A další přijde brzy.

Asus Transformer Book T300 Chi byl poprvé odhalen přesně před rokem na Computexu a nyní se prodává i v Česku. My novinku, která jako jedna z prvních přinesla nový procesor Intel Core M, v redakci právě testujeme. Asus nyní na letošním veletrhu ve své domovské Tapei ukázal novou, stříbrnou barevnu variantu tohoto tenkého tabletu s Bluetooth klávesnicí. Ta vypadá ještě elegantněji než původní modrá a tabletu opravdu sluší. Zachována zůstala samozřejmě kompletně kovová konstrukce s broušenými hranami.

ASUS Transformer Book T300 Chi

Bohužel ale také zůstala zachována nemožnost nabíjet tablet skrze microUSB port, který sice přítomen je, ale nelze skrze něj pustit dostatek proudu na to, aby se tablet při používání dobíjel. Procesor Intel Core M má přeci jen větší odběr než běžné Atomy nebo ARM procesory a tablet by se jednoduše při nabíjení za používání vybíjel. inženýři v Asusu už problém vyřešili a brzy bychom se tak podle jejich slov měli dočkat inovované verze Transformer Booku Chi s USB-C konektorem, skrze který může téct až 100 W a tablet se tak zvládne nabít bez problému.

Zatím není známo, kdy bude inovovaná verze představena. Vzhledem k tomu, že Asus nový konektor USB-C zahrnul do řady produktů svého nového portfolia, nemělo by to trvat dlouho. USB-C najdeme například v ZenPadu S 8.0, Transformer Booku T100 HA nebo Zen All-in-one.

Technické parametry ASUS Transformer Book T300 Chi FH002P

Kompletní specifikace
Konstrukce317,8 × 191,6 × 16,5 mm, 1 450 g, konstrukce: s odnímatelným displejem, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,5" (2 560 × 1 440 px)
ChipsetIntel Core M 5Y10, CPU: 2×800 MHz, GPU: Intel HD 5300
PaměťRAM: 4 GB, disk: 128 GB (SSD), paměťové karty: microSDXC
Konektory0× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: microHDMI, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 8.1 Pro
Akumulátor32 Wh, udávaná výdrž: 8 hodin
Dostupnostbřezen 2015, 24 999 Kč
Diskuze ke článku
pet
hlavne by to chtelo srazit tu brutalni hmotnost a brutalni ramecky. zarizeni je sice hezke al etyhle dva parametry z nej delaji totalne nepouzitelnou mega tezkou placku
Péťa
Na rámečky kašle pes. S hmotnosti je to jiná báseň ;)! Ale tvrdit, ze je krásný?? No nevím :D. Ta klavesnice je jak z roku 2005.
R1S0
tak ta vaha je vazne dost vysoka...
Petr
Koukal jsem v Alza Showroomu, je moc krásnej ale i krotě předraženej :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze