Čistka ve Windows Store. Microsoft odstraňuje nepotřebné aplikace

9

Čistka. Jednoduše takto se dá nazvat krok, ke kterému se Microsoft uchýlil. Z obchodu Windows Store tak zmizely desítky tisíc aplikací, jejichž vývojáři se dále nestarali o pravidelné aktualizace, které Microsoft požadoval již začátkem roku. Nejvíce vymazaných aplikací zaznamenal prozatím italský a německý Windows Store.

Nebojte, nejedná se ale o odstranění důležitých aplikací, které využívá velká část uživatelů. Microsoft odstraňuje jen ty téměř nepoužívané, jež nebyly aktualizovány dle požadavků, které vydal Microsoft již začátkem tohoto roku. Dále se jedná o nepoužívané aplikace, takže jejich odstraněním společnost uvolnila prostor pro ty nové.

Windows Store

TIP: Microsoft spustí Teams, přímého konkurenta Slacku

Podle webu WindowsBlogItalia bylo z italského Windows Storu odstraněno téměř 100 tisíc aplikací a jejich počet tak klesl z necelých 330 tisíc na něco přes 239 tisíc. Mnohem masivnější úbytek hlásí Německo, kde ztráty dosahují téměř 175 tisíc.

Pro mnohé je zajímavostí, že si masivních ztrát uživatelé v Německu téměř nevšimli. Objevily se ovšem pozitivní reakce na rychlejší vyhledávání ve Windows Store. Podobné odstraňování aplikací je naprosto běžné, rozhodně ale ne v takovém množství. Dá se očekávat, že společnost bude s čistkou i nadále pokračovat a ztráty se následně projeví i u nás.

Zdroje: drwindows.de, mspoweruser.com, mspoweruser.com, windowsblogitalia.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Niečo podobné by sa hodilo aj do Google Play pretože je tam síce možno miliarda aplikácii ale z toho sú 30% kopírky niečoho, 30% staré aplikácie z pofidérnou funkcionalitou a k tomu starým UI ako na Android 2.0 , 30% Widgety a podobné veci a 1% použiteľné normálne Material design Like app.
mm
Jsem rád, ze se MS nehoní za nesmyslnými počty aplikací na storu.
Kajinek
Jo, jeste hure nez u Windows storu.
Lukáš
Tam vůbec tolik aplikací bylo?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze