Legendární Malování se přestěhuje do Windows Store

7
Legendární Malování se přestěhuje do Windows Store
  • Známé Malování se v nadcházející aktualizaci Windows 10 Fall Creators Update přemístí do obchodu Windows Store
  • Bude to značit největší změnu pro tento jednoduchý grafický program od redesignu ve Windows 7
  • Malování bude k dispozici ve Windows Store stále zadarmo, avšak mnoho jeho funkcí bude integrováno do modernějšího Malování 3D

Malování od Microsoftu patří neodmyslitelně k Windows již od originální verze tohoto operačního systému z roku 1985. To je pořádná řádka let, takže není divu, že mnoho lidí zachvátila lehká nostalgie po čerstvém oznámení Microsoftu, který bude po aktualizaci Windows 10 Fall Creators Update vcelku právem označovat program „MSPaint.exe“ jako zastaralý. To znamená, že na programu Malování již vývojáři nebudou pracovat a v nadcházejících aktualizacích může být i zcela odstraněn.

Tato zpráva o odstranění Malování mnoho lidí nejdříve právě kvůli nostalgii zaskočila a internet včera zaplavila řada zpráv o konci slavného programu, ale pravda leží někde jinde, a proto Microsoft rychle původní zprávu aktualizoval a trochu celou situaci upřesnil. Malování už skutečně nebude klasickou součástí Windows, jako tomu bylo posledních 32 let. Místo toho se stěhuje na moderní platformu v podobě obchodu Windows Store a mnoho funkcí z něj bude integrováno do novějšího Malování 3D, jehož jsme se nedávno dočkali. Klasické Malování bude přitom samozřejmě i ve Windows Store stále ke stažení zcela zdarma.

Podoba nového Malování 3D (Paint 3D)

Vypadá to tedy, že Malování čeká v nadcházející aktualizaci Windows 10 Fall Creators Update stejný osud jako Internet Explorer. Oba programy budou prozatím i nadále součástí Windows 10, ale Microsoft uživatele postupně nabádá používat spíše modernější Edge a Malování 3D. To ovšem není úplně na škodu. Malování se stejně nedočkalo větší aktualizace od příchodu Windows 7, kdy dostalo do vínku nový vzhled, takže se možná přechod do Windows Store s možností snazších a častějších aktualizací aplikací ukáže jako přínos i pro tento jednoduchý grafický program.

Zdroje: blogs.windows.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Pesedm
Ať už jde Microsoft s těma změnama někam... začíná srát lidi!
Hlavně ať si opravěj poslední 64bit buildy, kde je v angličtině například prohlížeč Edge, hledání a Windows Hello atd. :)
Rob
A co ti na tom vadí? Ja bych přesunul do Store postupně všechno, což se jednou stejně stane.
Pesedm
To je po dvou posledních aktualizacích. Řeší se to i na Microsoft fóru.
Oficiální dostupná verze, žádné Insider. Verze 1703
Miki
Pokúsim sa to napísať slušne. Za ten ich store im "nakadiť"!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze