Microsoft spustí Teams, přímého konkurenta Slacku

Microsoft se začátkem listopadu chystá spustit přímého konkurenta komunikační služby Slack. Microsoft Teams se své konkurenci bude v mnoha směrech podobat a společnost do něj přidala i podporu Skypu a Office 365.

Ze začátku tohoto roku se objevily informace o zájmu Microsoftu odkoupit populární komunikační aplikaci Slack, která zvládá rozsáhlou týmovou komunikaci a sdružuje informace i data. Částka, za kterou chtěl gigant službu odkoupit, byla 8 miliard dolarů. Od odkoupení nakonec Microsoft ustoupil a zaměřoval se především na vylepšování aplikace Skype. Nyní ale přichází se svou vlastní službou Microsoft Teams, která svými funkcemi věrně napodobuje Slack.

Microsoft Team

Konkurence od Microsoftu již byla spuštěna na oficiálním webu, ale vyzkoušet jí mohou prozatím pouze zaměstnanci společnosti. Microsoft Teams je stejně jako Slack přítelem studentů a dalších kolektivů, které potřebují efektivně komunikovat. Stejně jako je základní funkce podobná Slacku, tak i rozhraní a prostředí se velmi podobá. V komunikacích můžete využívat různí GIFy , emotikony, posílat fotografie a aplikace je také svázána se Skypem pro videohovory a audio chaty. Podpora Microsoft Office 365 je pak samozřejmostí pro přístup do aplikací Word, Excel a PowerPoint.

TIP: Microsoft přinese virtuální realitu s cenou pod 10 tisíc korun

Microsoft Teams

Microsoft veřejně přiznal, že služba je přímým konkurentem Slacku a dočkat bychom se ji mohli již 2. listopadu na akci Microsoftu Office event v New Yorku.

Stáhnout Slack

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Mac App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: login.microsoftonline.com, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze