Chytré hodinky od LG možná vsadí na operační systém Firefox

Firefox OS se pomalu dostává do povědomí mobilních uživatelů díky prvním levným telefonům. Kromě telefonů se ale možná Firefox OS podívá i jinam. Konkrétně do nově připravovaných hodinek LG SmartWatch.

Hodinky od LG jsou podle zákulisních informací téměř hotovy a připraveny na oficiální premiéru. Další informace stále chybí, o to více se můžeme těšit.

LG nechce nic promeškat, chytré hodinky připravuje nejenom LG, ale také Samsung a Sony. Na internetu kolují také různé zvěsti o přípravě hodinek společnostmi Apple a Google, to jsou však pouze spekulace. Apple si sice zaregistroval ochranou známku iWatch, to však stále nemusí nic znamenat, Apple je totiž z svým bojem o různé patenty a ochranné známky.

LG není v oblasti chytrých hodinek úplným nováčkem. Již v minulosti představilo hodinky, které fungovaly nezávisle na propojení s mobilním telefonem, šlo o model LG GD910. Ještě dříve jsme se mohli setkat s hodinkami LG Prada Link, které sloužily stejně jako nyní hodinky od Sony jako prodloužená ruka k telefonu, tedy jako centrum zmeškaných událostí, přepínání hudby atp.

TIP: Mozila v budoucnu plánuje high-end telefony s Firefox OS

LG GD910 a LG Prada Link. Zatímco LG Prada Link byly spíše na okrasu a sloužily jako prodloužená ruka k mobilnímu telefonu LG Prada II, LG GD910 již šlo využívat jako samostatných mobilní telefon. Jejich cena byla ale vysoká.

Co všechno nové hodinky od LG přinesou nebo nepřinesou sice teprve uvidíme, každopádně by to byl od LG velmi zajímavý krok. Zasadit poměrně nový operační systém do takto výjimečného zařízení by platformě Firefox OS jistě pomohlo dostat se do povědomí i širší klientely (připomeňme si, že momentálně jsou telefony s operačním systémem Firefox OS spíše jednoduché plastové telefony za nízké ceny).

Zdroje: firefoxosguide.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze