Apple údajně pracuje na chytrých hodinkách se systémem iOS

7

Možná už to brzy nebude jen iPhone, iPad či iPod, ale přibude další mobilní zařízení, které bude ještě menší. Znovu se totiž spekuluje o hodinkách iWatch.

S touto zprávou přišel list The New York Times, který uvedl, že Apple začal reálně pracovat na hodinkách, které budou nabízet operační systém iOS. Není to však prvně, kdy o případných iWatch slyšíme. Dříve se však jednalo jen o studie, zatímco nyní Apple údajně přistoupil k vývoji.

Koncepty hodinek od Applu

Apple nyní dle spekulací zkouší různé druhy designů. iWatch by měly nabídnout zahnuté sklíčko displeje. Podobné bylo viděno například u chytrých hodinek Pebble. Displej by samozřejmě měl být plně dotykový a s ohledem na jeho velikost by mělo být náležitě uzpůsobeno ovládání prostředí iOS. V této souvislosti je možné, že Apple předělá svůj iPod Nano a dá tak vzniknout hodinkám.

Na světlo světa prozatím neunikly konkrétní obrázky nebo informace. Přiložené fotografie jsou jen jakýmsi koncepty, jak by hodinky od Applu, které by se zřejmě jmenovaly iWatch, mohly vypadat. Těžko proto také říci, kdy bychom se hodinek od Applu mohli dočkat. V každém případě by se Apple musel vypořádat s početnou konkurencí. Hodinky Pebble jsme již zmínili, na trhu jsou ale i například hodiny Sony SmartWatch nebo Motorola MotoACTV.

Konkurence: hodinky Pebble a Sony SmartWatch

Zdroje: bits.blogs.nytim, theverge.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
lol
No, stejně zase nasadí cenu minimálně 5.000 Kč :D
Jirka
To je hnus!!
petr
Stejne jako u ostatnich to zabije baterie.
MiNo
Tak spatny to nebude, si myslim. Tohle nesjou oficialni foto prototipu od Apple, to jen nejakej radoby vizionar co se nudil "prephotoshoppoval" iPod Nano. Podle mne na to Apple pouzije ohebny display, ktery se moc nehodi pro smartphony a tablety. A dobijet se hodinky budou pohybem. Uz deda za komancu mel hodinky z tuzexu, ktery se dobijely tim, ze clovek pohzboval rukou ... :-)

P.S a hned za Applem se vynori se SmartWatch i Bambung a narve do nich Shitdroid, bleeeeeeeee x)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze