Chystané BlackBerry L-Series na živých snímcích a videu (aktualizováno)

10

Fotografie smartphonů z nové řady kanadského výrobce RIM, nazvané BlackBerry L-Series, jsme vám již na mobilenetu ukazovali. Nyní se na vietnamském webu tinhte.vn objevila celá galerie dalších kvalitních snímků (Aktualizováno).

Aktualizováno 19:15

Na webu tinhte.vn se dnes objevilo také video, krátce představující zařízení BlackBerry L-Series. Co na ně říkáte? Líbí se vám design telefonů?

Video

Původní informace

To, že se značce BlackBerry stabilně již dlouhou dobu nedaří, je všeobecně již nějaký ten pátek jasné. Kdysi nejpopulárnější telefony v USA, které si své místo na slunci vydobyly především díky výborným klávesnicím a propracovaným e-mailovým službám, už nyní zdaleka tolik netáhnou. To se ale bude RIM, tedy společnost stojící za značkou Blackberry, snažit změnit.

Představení nových telefonů s BB OS 10 se plánuje na začátek roku 2013. RIM uvede dvě řady přístrojů. Ta první, N-Series, bude sdružovat to, co bylo vždycky základem businessu výrobce, tedy smartphony s QWERTY klávesnicemi. Druhá, a podle všeho i mnohem početnější, a s ohledem na dnešní trendy i důležitější řada, se bude jmenovat L-Series (ano, přesně jako u LG). Telefony L-Series budou disponovat vším, co BlackBerry doposud nebylo schopné v atraktivní formě nabídnout. Řeč je tedy o velkých dotykových displejích, silných vícejádrových procesorech a hlavně jednoduchém a moderním operačním systému se spoustou aplikací a možností.

To, jestli smartphony řady L-Series od BlackBerry uspějí, je prozatím velkou neznámou. Přivést na trh něco nového tak, aby to bylo uvedení pokud možno úspěšné, je totiž velice těžká věc. Takový Microsoft se svým operačním systémem Windows Phone by mohl vyprávět. Leccos by nám měly naznačit hospodářské výsledky výrobce za první dva kvartály příštího roku.

Každopádně zatím RIM ani žádné konkrétní telefony nepředstavil. Nicméně s tím, jak se měsíc leden blíží, se objevuje stále více informací a fotografií připravovaných zařízení. Nejčerstvější várka fotografií pochází z vietnamského technologického webu tinhte.vn. Jeho redaktorům se do rukou dostal pravděpodobně prototyp jednoho ze smartphonů řady L-Series. Telefon nevypadá špatně, ale šedivé a černé telefony na první pohled nezaujmou. V případě zaměření na business klientelu by to ale mohlo být to pravé ořechové.

Nyní se tedy podívejte na galerii jednoho ze členů připravované BlackBerry L-Series. Do diskuze pod článkem nám můžete napsat, jaký názor na snahy RIM o znovuobnovení ziskovosti BlackBerry máte.

Celou fotogalerii najdete na webu tinhte.vn

Zdroje: gsmarena.com, tinhte.vn

Diskuze ke článku
Jiri
tady je i video youtube.com/watch?v=79InPa5Wt9Y
Standa
Vypadá pěkně, má to vyměnitelnou baterii a micro SD. Jen bych se bál jejich softwaru, nejsou na tom finančně dobře a když krachnou, tak podpora bude 0. Jinak mi to přijde, jako by šel pan Apple s paní Samsungovou na mejdan a vzniknul z toho malý pan BlackBerry, který si z obou něco bere.
Zdeněk
Vypadá velice dobře. Možná ty konektory by zasloužily nějakou krytku nebo umístění ve spodní části. Jinak super. Snad to nezabije cena.
Marek
Tak cena to určitě zabije. bude, jako u každého BB, nesmyslně přehnaná. Ale jinak se líbí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze