RIM potvrdil představení OS BlackBerry 10 na 30. leden 2013

6

Kanadská společnost Research In Motion, známá svými telefony BlackBerry, dnes v tiskové zprávě potvrdila datum, kdy světu oficiálně představí zbrusu nové prostředí BlackBerry 10. Kromě nové verze operačního systému se 30. ledna dočkáme i představení dvou nových modelů.

BlackBerry logo

Telefony BlackBerry byly víceméně známé svou konzervativností a poznávacím znamením byla hardwarová QWERTY klávesnice. Ačkoliv to mnozí považují za přednosti, musí se telefony BlackBerry alespoň z části přizpůsobit moderním trendům. K tomu by měla napomoci nová verze operačního systému, která je nazvána BlackBerry 10. Ta přijde s několika novinkami. Vypíchnout mohu například Flow BlackBerry, což je název nového uživatelského rozhraní, a také BlackBerry Hub, který by měl mít pod palcem všechny vaše zprávy, e-maily a statusy ze sociálních sítí.

Nový systém má zároveň důležitou certifikaci FIPS 140-2, která umožňuje vládním agenturám, které představují hlavní klienty RIMu, využívat nového systému už v den představení, který kanadská společnost oznámila na 30. leden 2013. Poslední lednovou středu však nebude představen jen nový operační systém.

Tip: Uniklé screenshoty ukazují uživatelské prostředí BlackBerry 10

RIM zároveň ukáže dva nové telefony, které odstartují nové řady L a N. Řada L by měla zahrnovat čistě dotykové telefony, zatímco řada N zaštítí telefony s hardwarovou QWERTY klávesnicí. O celodotykovém telefonu již unikly možné specifikace. BlackBerry Aristo, jak je model prozatím pojmenován, by měl nabídnout 4,65 palcový HD displej, čtyřpásmové LTE, 2 GB RAM, 8 megapixelový fotoaparát, nebo velmi silnou baterii s kapacitou 2800 mAh.

Myslíte si, že nový systém a modely dokáží navrátit BlackBerry zpět na výsluní? Nebo už pro tohoto výrobce není na dnešním trhu místo? Podělte se o své názory v diskuzi pod článkem.

Zdroje: theverge.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
stepo
ja si myslím ze ano. pokud se prizpusobí dnesnímu modernímu trendu,coz jak vsichni dobre víme jsou 5palcove koráby. Kazdopádne,blackbarry ma úadjne nejbezpecnejsí operacní systém,takze to je urcite také plus.
Ystrem
ze by novy foun nebyl pod stromecek :)...
Peter
Ja si myslím, že BB majú stále šancu. Sú to najlepšie pracovné telefóny s qwerty klávesnicou. Páči sa mi, že BB ma v ponuke len pár mobilov a je to aspoň prehľadné, čo sa napr. o Samsungu povedať nedá. Už sa pomaly strácam v označeniach Samsung mobilov. Ja držím BB palce.
fx
som zvedavy.. ak vylepsili browser a zlepsili stabilitu aplikacii, vymienam svoj obity torch za novu vysuvacku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze