Chystaná Sony Xperia Z3X: šestipalec ve velmi malém těle

19

Japonské Sony hodlá každých přibližně šest měsíců představovat novou vlajkovou loď. Zatímco nyní očekáváme Xperii Z3, spekuluje se již o dalším modelu Xperia Z3X, který by měl chytré telefony posunout zase o kus dále. Očekávejte obrovský OLED displej, který bude takřka bez rámečků nebo 22megapixelový fotoaparát.

Aktuální vlajková loď Sony, Xperia Z2, byla představena na MWC 2014. Nástupce by měl dle spekulací dorazit už v září na berlínském veletrhu IFA. Dnes se však podíváme na vzdálenější model, který se prozatím jmenuje Xperia Z3X. Není zřejmé, zda půjde o nástupce, nebo derivaci Xperie Z3. V každém případě se dle prvních informací máme na co těšit.

Sony Xperia Z3X

Xperia Z3X by totiž měla nabídnout 6,14palcový OLED displej s rozlišením 2 560 × 1 152 pixelů. Obrovského zařízení bychom se však údajně bát nemuseli. Sony by totiž mělo takřka zcela vypustit okolní rámečky a displej zabere téměř celou čelní stranu. Vyjímat se na něm bude nejnovější operační systém Android L. O pohon by se měl postarat 64bitový procesor Qualcomm Snapdragon 810.

Pravděpodobné fotografické příslušenství k Xperii Z3X

Další zajímavostí bude fotoaparát, který nabídne velký čip a 22megapixelové rozlišení. Velký objektiv na zadní straně evokuje možnost připojit různé příslušenství. Dle uniklých obrázků se zdá, že bude možné snadno připojit například větší objektiv nebo velký xenonový blesk.

K představení této jistě lákavé novinky dojde až za několik měsíců. Premiéra se očekává buď na veletrhu CES 2015 v lednu nebo na MWC 2015 v únoru.

Zdroje: gizbot.com, talkandroid.com

Diskuze ke článku
mental.disease
Za mňa. FAKE jak prasa :-))
iracan
Konecne telefon, krery bych bral jako nastupce note3. Snapdragon 810 :) pac neco jako snapdragon 801 nebo 805 nema cenu, ksyz ted mam 800.
Jaroslav Dušek
Jaroslav Dušek
Takovýchto spekulací tu už bylo už loni a skutek utek.
Jakub
Uz se tesim na CES a MWC.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze