Chromebook nyní můžete odemknout telefonem s Androidem 5.0

5

Způsobů odemčení vašeho notebooku je hned několik. Můžete používat nějaký způsob biometrické ochrany, klasické heslo nebo ho můžete nechat bez zamčení. Chromebooky ale nově můžete odemykat pomocí vašeho smartphonu s Androidem 5.0.

Nejnovější stabilní verze operačního systému Chrome OS, tedy verze 40, dokáže použít váš mobilní telefon s Androidem 5.0 (tablety tuto funkci nepodporují) k odemčení vašeho Chromebooku. Možnost najdete na Chrome OS v záložce pokročilého nastavení a jmenuje se Smart Lock (chytrý zámek). Funkce je sice v beta verzi, ale funguje na základě bezdrátového spárování Chromebooku s vaším telefonem, který nahradí odemykací obrazovku. Chromebook pak odemknete pomocí odemčení vašeho telefonu, takže se stačí dostat na domácí obrazovku a váš laptop se vám automaticky odemkne. Počítač si tak můžete odemknout ještě před tím, než si k němu vůbec sednete.

TIP: První obří Chromebok od Aceru naživo z CES v Las Vegas (video)

Zdroje: androidpolice.com

Diskuze ke článku
desmond
Ahoj, dotaz. Muzu na chromebooku přehrávat videa z flashky? A existuje v něm něco jako správce souborů, nebo je tam jen Drive?
tcf
Výhoda je, ze heslo je uloženo lokálně, tedy ne na serveru. Win to též.
http://m.youtube.com/watch?v=XLSli69EjsA

27:00
Ne
Oni prostě nemůžou příjít s něčím co by sami vymysleli.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze