Cestu ke zdravému životnímu stylu vám usnadní chytré hodinky

Cestu ke zdravému životnímu stylu vám usnadní chytré hodinky
Fotografie: Huawei

Nedávný průzkum od Huawei a agentury Ipsos odhalil, že Evropané nejsou se svým zdravotním stavem ani životním stylem spokojeni. Zajímavé ale je, že výrazně lepší výsledky mají uživatelé chytrých hodinek. Pomáhají jim s motivací i s dlouhodobým budováním zdravých návyků.

Zdraví je pro Evropany obecně důležitou záležitostí. Přibližně 80 % z nich projevuje zájem jak o duševní pohodu, tak o fyzickou kondici. Například Rumuni, Španělé a Italové se v tomto ohledu drží na vrchních příčkách a mají o oblast zdraví nejvyšší zájem. Naopak méně výrazný zájem mají lidé ve Velké Británii či v Německu. Právě s udržováním zdravého životního stylu a monitoringem zdraví mohou pomoci chytré hodinky.

Hodinky vás motivují k lepším výkonům

Chytré hodinky se vyvinuly v sofistikované fitness společníky vybavené funkcemi, které monitorují různé aspekty fyzické aktivity. Nejzdravěji se cítí Turci (60 %), naopak v Polsku, Německu a Británii více než polovina lidí pociťuje potřebu na svém zdraví zapracovat.

Huawei

Více než 70 % evropské populace přiznává, že buď o své zdraví pečuje pravidelně, ale potřebovala by k tomu další motivaci, nebo se o zdraví stará jen občas, ale také rychle ztrácí motivaci a vrací se ke starým návykům.

Zde přicházejí na řadu personalizované zdravotní poznatky hodinek Huawei Watch GT 4. Chytré hodinky využívají pokročilé algoritmy k syntéze dat na základě aktuálních informací přicházejících od uživatele, kterému poskytují informace a pokyny přizpůsobené jeho individuálním potřebám. Ať už se jedná o připomenutí, že by se měl napít, návrhy aktivit nebo wellness tipy, personalizovaná povaha těchto poznatků zvyšuje schopnost uživatelů činit informovaná rozhodnutí o svém zdraví a také je udržuje motivované k dosažení jejich zdravotních cílů.

Huawei Watch GT 4 jsou první chytré hodinky Huawei, které představují funkci Stay Fit, jež využívá zdravotní údaje v reálném čase a pomáhá uživatelům spravovat jak výsledky tréninku, tak příjem kalorií, čímž uživatelům poskytuje komplexnější doporučení přizpůsobená jejich potřebám, a tím i lepší udržení hmotnosti.

Hodinky vám pohlídají srdeční funkce

Schopnost chytrých hodinek průběžně monitorovat srdeční tep významně přispívá k informovanosti o zdraví srdce. Uživatelé mohou sledovat trendy klidové tepové frekvence, identifikovat nepravidelnosti a dostávat upozornění na abnormální vzorce.

Pánská verze (posuvník vpravo) a dámská verze (posuvník vlevo)

Právě zdraví srdce je pro Evropany jedním z nejdůležitějších aspektů jejich celkového zdraví, proto dbají i na pravidelné měření srdečního tepu. Avšak neuživatelé chytrých hodinek jsou na tom dosti hůře. Z nich si měří tep pravidelně pouze 34 %. Naopak z uživatelů hodinek se měří pravidelně 49 %.

Huawei Watch GT 4 přichází s vylepšenou technologii sledování zdravotních ukazatelů TruSeen TM 5.5+, která zahrnuje vícekanálový algoritmus pro vylepšení signálu. Díky tomu uživatelé získají přesnější údaje o stavu svého srdce, a to i během dynamických aktivit. Chytré hodinky jsou dokonce schopny provádět měření změn v jakémkoli okamžiku dne a zaznamenávat důležité údaje o srdeční funkci. Tato neinvazivní technologie umožňuje hodinkám Huawei Watch GT 4 upozornit uživatele na nesrovnalosti včas a odhalit tak potenciální kardiovaskulární problémy.

Hodinky vám prozradí, jak kvalitně spíte

Kvalitní spánek je základem celkového zdraví a chytré hodinky vynikají tím, že pomáhají jednotlivcům pochopit a zlepšit jejich spánkový režim. Analýzou délky spánku, jeho cyklů a přerušení poskytují tato zařízení cenné poznatky. Vyzbrojeni těmito informacemi mohou uživatelé upravit svůj životní styl tak, aby optimalizovali svůj spánek, a podpořit svou fyzickou i duševní pohodu.

Sledování spánku se nachází na prvním místě v seznamu nejčastěji používaných funkcí chytrých hodinek (61 %). 33 % z nich poté pravidelně sleduje kvalitu spánku. Funkce Huawei TruSleep™ 3.0 dokáže během spánku detekovat mikropohyby a přesněji tak určit, v jaké fázi spánku se uživatel nachází. To mu pak pomáhá upravit svůj spánkový režim tak, aby se kvalita zlepšovala. Chytré hodinky Huawei Watch GT 4 navíc využívají pokročilý snímač Huawei TruSeen TM 5.5+, který detekuje rozdíly v srdečním tepu během spánku, což znamená, že komplexněji snímá spánkový cyklus.

Hodinky vám připomenou, že je čas na odpočinek

V dnešní době mají lidé až přemíru stresu. Pomocí údajů o variabilitě srdečního tepu mohou tato zařízení měřit úroveň stresu a poskytovat řízená dechová cvičení nebo výzvy k relaxaci. Začlenění těchto činností do každodenní rutiny pomáhá budovat odolnost vůči stresu a podporuje zdravější duševní stav.

Hodinky vás upozorní, když zaznamenají zhoršení zdraví

Kromě každodenní péče o zdraví přispívají chytré hodinky k včasnému odhalení potenciálních zdravotních problémů v budoucnu, což usnadňuje včasný lékařský zásah. Většina lidí si spojuje životní styl a zdraví. Z průzkumu společnosti Huawei jasně vyplývá, že téměř 91 % respondentů chce zlepšit alespoň jeden aspekt svého životního stylu související se zdravím a zavést změny týkající se zdraví.

Typy požadovaných změn se v jednotlivých zemích liší. V průměru mají Evropani tendenci změnit následující aspekty: méně stresu a více spánku.

Chytré hodinky mají dlouhodobý pozitivní vliv na zdraví

Cílem průzkumu bylo zjistit postoje a povědomí Evropanů o vlastním zdraví. A to jak obecně, tak z větší perspektivy. Dalším cílem bylo odhalení povědomí o chytrých hodinkách a jejich používání v celém regionu, včetně vlivu na osobní zdravotní povědomí a chování. Studie si rovněž kladla za cíl zjistit, zda se zdravotní návyky uživatelů chytrých hodinek liší od těch, kteří je nepoužívají, a zda mají chytré hodinky potenciál zlepšit chování, a tedy i zdraví. Z odpovědí v průzkumu vyplývá, že využívání chytrých hodinek skutečně změnilo zdravotní chování a že pravidelní uživatelé chytrých hodinek toho o svém zdraví vědí víc. Pořízení chytrého zařízení, které dokáže sledovat zdraví a poskytovat akční návrhy na zlepšení, může být prvním krokem na cestě ke zlepšení návyků uživatelů.

Chytré hodinky Huawei Watch GT 4 tak mohou být ideálním vánočním dárkem pro vás i vaše blízké a mohou být prvním krůčkem na cestě za zdravějším životním stylem. Nyní jsou k dostání na oficiálním e-shopu Huawei ve speciální akci. Při jejich nákupu získáte sluchátka FreeBuds SE 2 zdarma až do 24. prosince. Cena hodinek startuje na 5 999 Kč dle zvoleného modelu.