Návrat ke kořenům? Samsung údajně opět vyrobí hodinky se čtvercovým displejem

7
Návrat ke kořenům? Samsung údajně opět vyrobí hodinky se čtvercovým displejem
Fotografie: Samsung
  • Půjde o návrat po zhruba 10 letech
  • Hranaté displeje Samsung používal naposledy v řadě Gear

Samsung je v oblasti chytré nositelné elektroniky silným hráčem po více než dekádu. Ostatně sám to ilustroval zajímavou infografikou, která mapuje kořeny této elektroniky až do minulého století. Možná jste si všimli, že v posledních mnoha letech si jihokorejský výrobce oblíbil výhradně hodinky klasického kruhového vzhledu. Jiné v jeho nabídce nyní nenajdete, což je vždy špatná zpráva pro opačný tábor, který preferuje zařízení s hranatým, případně čtvercovým panelem. V takovém případě je pomyslnou volbou snad jen nový Galaxy Fit3, což je však jen náramek a výbava odpovídá ceně.

Posledními skutečně chytrými hodinkami s hranatým displejem v nabídce Samsungu byly modely Gear 2 a Gear Live, přičemž poslední se datují do zhruba poloviny roku 2014. Informace sammobile.com nyní naznačují, že se Samsung intenzivně zabývá možností návratu tohoto vzhledu hodinek, což by znamenalo obnovu po více než 10 letech.

Pokud k obnově hodinek s hranatým displejem dojde, budou již samozřejmě zakomponovány do řady Galaxy Watch, avšak v tuto chvíli je předčasné odhadovat, zda by k představení mohlo dojít již letos v létě v rámci modelů Galaxy Watch 7, nebo případně později, a to až v následujícím roce.

Diskuze ke článku
רפאל חבטל
רפאל חבטל
Mám velký sen, že Samsung někdy představí novou verzi Galaxy Gear S.
Obecně preferuji hranaté neboť zvláště u chytrých hodinek se mnohem lépe čtou např.notifikace nebo dát na plochu hodinek více aplikací.
Ben Ben
Ben Ben
Tak hranatý display bych taky bral. Klidně bych si koupil hned i Apple Watch kdyby fungovaly s androidem...
Lukas Klima
Lukas Klima
Takže chystají takový klon Apple watch. Možná ne hned, ale nakonec to z toho stejně vyleze 😁 Proč ne, na rukách to má každý. Za mě teda není tvar displeje tím co by mě donutilo koupit takové smartwatch.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze