Ceny „Windows 8.1 with Bing“ pro OEM výrobce oficiálně potvrzeny

3

Díky dokumentu zveřejněného na OEM Partner Center webu společnosti Microsoft víme, kolik si Redmond účtuje za licence „Windows 8.1 with Bing“. Také už víme, proč softwarový gigant označuje cenu licencí pro 9" tablety jako nula dolarů a že není zase tak úplně zdarma.

Microsoft v loňském roce oznámil, že Windows 8.1 budou k dispozici zadarmo a to pro všechny OEM výrobce, kteří vyrábí zařízení s velikostí displeje menší než 9 palců. „Windows 8.1 with Bing“ vyžaduje nastavení vyhledávače Bing jako výchozí, ale uživatelům už nikdo nebrání změnit si vyhledávač změnit. Také Redmond vyžaduje nastavení portlálu MSN jako domovskou stránku, ale opět je možné si nastavit jakoukoliv jinou.

Windows 8.1 s aplikací Bing

Úředníci Microsoftu však nezveřejnili cenu této licence, dalo se tedy předpokládat, že licence jsou opravdu zdarma, to ve skutečnosti není pravda. Cena „Windows 8.1 with Bing“ pro tablety menší než 9" a s procesory Intel stojí 10 dolarů, ale po určité slevě lze získat snížení ceny až o 10 dolarů. Jaké jsou podmínky této slevy, není známo. U tabletů s velikostí displeje od 9 palců do 10,1 palců je cena licence stanovena na 25 dolarů, ale opět lze získat desetidolarovou slevu, takže konečná cena může být 15 dolarů.

Dále je dostupná další zajímavá licence, která kromě „Windows 8.1 with Bing“ obnáší ještě Office 365 pro jednotlivce. Cena je stejná jako u klasické licence bez Office, tudíž 10 dolarů a po slevě nula. Opět musí výrobce nastavit MSN.com jako domovskou stránku a výchozím vyhledávačem musí být Bing. K dispozici bude zdarma také předplatné Office 365 je na 12 měsíců. Opět je zde podmínka, aby zařízení mělo méně než 9 palců.

Poslední licence „Windows 8.1 with Bing“ je dodávána také s Office 365 pro jednotlivce, ale je určena pro tablety s úhlopříčkou od 9 palců do 10,1 palce. Opět stojí stejně jako licence bez Office, tj. 25 dolarů a po slevě 15 dolarů za kopii.

Windows 10

Těžko říct, jaké změny licencování přijdou s Windows 10, ale dá se předpokládat, že změny nebudou nijak razantní. Už jen z toho důvodu, že by Microsoft přišel o velké množství OEM výrobců, kteří jsou převážně z Číny a generují mu velké množství uživatelů.

Zdroje: zdnet.com

Diskuze ke článku
LK
Pokud dobře rozumím screenu, tak ty vyšší ceny platí pro tablety DO 10,1 palce, tedy mezi 9 -10,1 o tabletech nad 10,1 není v screenu nic

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze