Audi na požádání: nová služba se testuje v San Franciscu

Vezmete telefon a objednáte si auto. Odemknete ho pomocí aplikace, nasednete, nastartujete a vyrážíte. Myslíte si, že to takhle nikde nefunguje? Ale kdepak. Díky automobilce Audi se testovací proces této služby rozjíždí v San Franciscu.

Patříte mezi ty, kteří auto nepotřebují vlastnit, ale občas si ho potřebujete vypůjčit a zařídit si ty nejdůležitější věci či vyrazit na dovolenou? Pokud žijete v San Franciscu, tak se můžete radovat. Pokud žijete kdekoli jinde, tak musíte doufat, že se nová služba od automobilky Audi rozšíří i do evropských metropolí. Ať už by byl váš důvod půjčení jakýkoli, pak s novou službou Audi na požádání to není velký problém.

TIP: Auta a mobily: Audi Connect v Audi A7 dostalo nové funkce

Celý systém funguje velmi jednoduše. Skrz aplikaci si zvolíte datum, hodinu a místo přistavení vámi vybraného vozu. Paleta výběru je bohatá. Najdete zde modely od Audi A4, přes Audi Q3 až po super sport Audi R8. Pokud vám auto bude předávat pověřená osoba, pak vám samozřejmě pomůže nastavit všechny potřebné věci, jako je infotainment a podobně. Pokud vám bude vůz pouze někde přistaven, tak to musíte zvládnout sami. Automobil si odemknete díky aplikaci, nasednete, nastartujete a vyrážíte.

Audi A7

Audi na požádání, jak se služba jmenuje, je prozatím dostupná pouze v San Franciscu. Tudíž aplikaci, jejíž jméno je Audi on demand, v českém App Storu nehledejte. Myslelo se i na takové věci, jako jsou například dětské sedačky, které si můžete při objednávce vozu objednat také. Pokud plánujete dovolenou, kde budete jezdit na kole, pak si můžete objednat i držák pro jízdní kola, a to stejné platí pro zimní dovolenou v podobě lyžování. Všechny půjčované vozy jsou vybaveny pohonem quattro, v interiéru najdete navigační systém MMI Plus a celková doba zapůjčení je maximálně 28 dní.

Za zapůjčení například Audi Q5 zaplatíte minimálně 200 dolarů na den. V případě půjčení Audi A8 cena začíná od 425 dolarů na den. Nápad od automobilky Audi je to velmi zajímavý. Služby v podobě půjčování vozů rostou rok od roku a v kombinaci s obsluhou přes chytrý telefon by tato služba mohla v brzké době dorazit i do Evropy. Velkou nevýhodou je samozřejmě cena, kterou si každý dovolit opravdu nemůže.

Zdroje: autoblog.com, audiondemand.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze