Apple uvolňuje Beta verze OS X pro každého

6

Apple oficiálně uvolňuje beta verze OS X každému, kdo o ně projeví zájem. Do programu OS X Beta Seed se můžete snadno registrovat pod svým Apple ID. Během několika minut se lze dostat k Beta verzím, ke kterým doposud přistupovali jen vývojáři. Podívejte se, jak se stát členem OS X Beta Seed, co to obnáší a jaké výhody přináší.

Doposud byly Beta verze OS X dostupné pouze vývojářům. Apple si nechal za členství v Developer programu platit roční poplatek ve výši 99 dolarů. Mnoho nedočkavých uživatelů tím donutil ke koupi Developer programu, který dále nevyužili. Aktuálně se vše mění a Beta verze OS X jsou dostupné každému, kdo o ně projeví zájem.

Podmínkou ke stažení Beta verze je členství v OS X Beta Seed Programu. Členem se můžete stát během chvíle pomocí vašeho Apple ID. Registrace je zdarma, ale vyžaduje souhlas s podmínkami Applu. V podmínkách se například uvádí, že uživatel nesmí o Beta verzích veřejně mluvit, ani se o nich nijak zmiňovat. Mlčenlivost je dále doplněna doporučením plné zálohy Apple produktu.

Aktualizace na Beta verze probíhá klasicky přes Mac App Store. U aktualizace se vám vždy objeví upozornění, že se jedná o Beta verzi. Aby bylo stahování přes Mac App Store dostupné pouze registrovaným, je nezbytné doinstalovat nástroj Beta Access Utility.

Beta verze jsou velkým lákadlem, ale pokud se v nich nevyznáte a skutečně nejste velkým fanouškem, je vhodnější si počkat na finální produkt. Někdy ani konečná verze nenabídne ideální odladění a recenze ukážou kvality starší verze. Pečlivě si proto raději rozmyslete, zda budete riskovat a využijete dostupných Beta aktualizací.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Michal
Doufám, že iOS na tom bude steně a bety budou uvolňovány pro všechny.
Vladimír Petija
Vladimír Petija
Mozno budem za debila, ale znamena to, ze si mozem teraz nainstalovat beta osx na svoj pc s win7?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze