Apple prodal rekordní počet iPhonů: 10 milionů za jeden víkend

25

Nejnovější modely telefonů od firmy Apple se dostaly do prodeje teprve minulý týden, ale už teď si mohou připisovat jedno prvenství: jenom za úvodní tři dny se prodalo 10 miliónů kusů iPhonů 6 a 6 Plus. To je o milión více než v případě loňského zahájení prodeje modelů 5S a 5C.

Podle Tima Cooka, CEO Apple, předčila tato čísla veškerá očekávání. Zároveň při tom poděkoval všem zákazníkům, kteří se pro telefon rozhodli, a také všem zaměstnancům Apple, kteří pracovali tvrdě na tom, aby tak vysoký zájem dokázali uspokojit.

Apple iPhone 6

Sehnat nový iPhone a především iPhone 6 Plus nebylo vůbec jednoduché a tento kousek elektroniky byl a je velmi podpultovým zbožím. Nicméně že rekord padne, bylo tak trochu jasné už dopředu. Rekord totiž padl i v počtu předobjednávek v první 24 hodinách: těch bylo v případě obou přístrojů přes 4 miliony.

TIP! Mohlo by vás zajímat:

Diskuze ke článku
Coubes
Marketing Applu je prostě dokonalý. To se musí smeknout. Ostatní firmy kdyby se rozkrájeli, tak se jim nepovede takový úspěch. Ale základní problém je, že ty ostatní firmy jim stále dělají reklamu. Stále dokola se s iphonem poměřují a přesvědčují zákazníka, že jejich produkt je lepší. Většinou mají minimálně papírovou pravdu, ale tím, že se stále měří s iPhonem jej v podstatě vyzdvihují stále na něco, čemu se chtějí minimálně rovnat, čímž slouží Applu a degradují sebe. Proč ten produkt prostě neignorují a nevěnují se budování vlastní značky, místo budování Applu z vlastních nákladů? A přitom většina soudných lidí uzná, že iphone 6 nepřináší nic nového, design se oproti 5S strašlivě nepovedl a vzhledem k tomu, že to není luxusní zboží, je cena neadekvátní. Jenomže když z něj všichni dělají boha, tak jím prostě bude, což je naprosto logické. Takže nač ten údiv nad prodeji? Každý chce mít něco výjmečného ať už mediálně, nebo oprávněně.
mental.disease
Klobúk dole pred Apple.
Aj tak nepochopím tie 4 milióny objednávok na niečo čo som "nevidel" a nepoznám technické špecifikácie.
Toto sa deje fakt iba u iPhonov..
mental.disease
Klobúk dole pred Apple.
Aj tak nepochopím tie 4 milióny objednávok na niečo čo som "nevidel" a nepoznám technické špecifikácie.
Toto sa deje fakt iba u iPhonov..
Anonym
Vieš, v dnešnej dobe súdia ľudí podľa mobilu... Takže aj keby iPhone sa nedal zapnúť tak sa ho predá veľa - pretože stál skoro liter a je to prémiová značka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze