iFixit rozebral nové iPhony: skrývají něco revolučního?

42

iFixit tradičně přináší první pohled na vnitřnosti nových iPhonů. Již pár hodin po nákupu v australském Apple Store jsou nové iPhony do poslední součástky rozebrány. Skrývají něco, co nám Apple na eventu zapomněl říci? To zjistíme na detailních fotografií součástí nového iPhonu 6 a jeho většího brášky – iPhonu 6 Plus.

Již první den prodeje jsou nové iPhony rozebrány na jednotlivé komponenty. Apple nám v zásadě představil vše, ale nyní nám iFixit odhaluje i jednotlivé výrobce součástek a další detaily o nových iPhonech.

Pokud jste nejvíce čekali na výrobce nových displejů, hned na úvod budete zklamaní, iFixit je zatím nezveřejnil. Již nyní ale víme, že čipy Apple A8 dodává TSMC. iFixit také potvrdil často diskutovaný 1 GB RAM, jenž se mnohým uživatelům zdá nedostačující. Na objektivní závěr si musíme počkat do naší recenze, nyní pouze víme, že paměť dodává Elpida a Hynix. Druhý jmenovaný se společně se SanDisk stará také o úložiště. Opomenout nesmíme ani NFC čip od NXP.

Často diskutované jsou také baterie. V případě iPhonu 6 je potvrzena kapacita 1 810 mAh a u většího iPhonu 6 Plus 2 915 mAh. Na fotografiích je jasně patrné, jak je baterie úzká, ostatně vidět to je i na kapacitě, kde v porovnání s konkurencí ztrácí. Samsung například nabídne v modelu Galaxy S5 2 800 mAh a v tabletofonu Galaxy Note 4 dokonce 3 220 mAh. Ovšem i zde víme, že hardware v telefonech s iOS a Androidem nelze papírově porovnávat a objektivní srovnání přinesou až standardizované testy. I přesto nám přijde škoda, že z iPhonu vyčnívá fotoaparát. Apple mohl iPhone udělat mírně širší, schovat snímač do těla telefonu a zároveň zvětšit baterii. Výdrže na cestách není přeci nikdy dost.

Uvnitř iPhonů najdeme mnoho součástek od různých výrobců. Rozhodně se v případě iPhonu nejedná o žádnou revoluci a telefon za cenu kolem 20 000 Kč by si zasloužil více. Zapomenout ale nesmíme na iOS a celkovou optimalizaci, která hraje společně s designem klíčovou roli Apple produktů.

Zdroje: 9to5mac.com, thenextweb.com, ifixit.com

Diskuze ke článku
doro
trapny iphone co nic nevydrzi a je predrazeny zlaty skveli a nejlepsi samsung galaxy s5 s 2800 baterkou a top s Androidem :)
Pino
Tu 1GB RAMku opravdu nelze chápat jinak, než že Apple chtěl sprostě ušetřit a tím své zákazníky ošidit. Protože i když největší zastánci Applu tvrdí že systém na RAM neni tak náročný na RAM jako Android, (nemohu potvrdit nebo vyvrátit), neni to zdaleka jen o systému. Jde o pořádný multitasking. Systém může být sebevíc úsporný na RAM, ale KAŽDÝ internetový prohlížeč vyžaduje pořádnou porci RAM, zvláště když pracujeme s více taby a ještě s dalšími aplikacemi najednou. Je to zkrátka zlodějna od Applu za takové peníze. Alespoň u toho phabletu měl nasadit MINIMÁLNĚ 2GB.
ja
A zase je to najkrajsi telefon na trhu vydel som ho naživo ak samsung nezmeni dizajn tak moze rovno zabudnuť že si novy zakaznici kupia s6 keď iphon 6 je už tiež velky
ja
A zase je to najkrajsi telefon na trhu vydel som ho naživo ak samsung nezmeni dizajn tak moze rovno zabudnuť že si novy zakaznici kupia s6 keď iphon 6 je už tiež velky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze