Android M by měl přinést nativní podporu čteček otisků prstů

1

Spekulace ohledně Androidu M neberou konce, tou další, tentokrát prý zaručeně pravou, je implementace podpory čteček otisků prstů přímo v systému. Toho se měla dočkat už verze 5.0 Lollipop, nakonec však, jak již víme, chybí. Příčinou bylo zřejmě to, že Nexus 6, jakožto referenční smartphone Googlu, nakonec čtečku otisků prstů nedostal.

V současné době si musí s nastavením čtečky otisků prstů poradit sám výrobce, pokud čtečku chce, musí se zkrátka snažit. Od verze Androidu M, který se odhalí již příští týden na Google I/O, by se mělo stát nastavení pro správu otisků prstů již standardní součástí systému. Tak tomu už mělo být u verze 5.0 Lollippop, nakonec se však od této možnosti upustilo. Proč? Referenční smartphone Google Nexus 6 čtečkou otisků prstů nedisponuje, a tak „nebyl důvod“, v původních plánech však čtečka pro tento telefon byla implementována. A jaké bonusy by měla nativní podpora přinést? Hlavně možnost autorizovat se ke službám jako Google Play, Dropbox a jakýmkoli dalším, které projdou schvalovacím procesem.

Čtečka otisků prstů Samsung Galaxy S6

Naskytuje se tedy jasná otázka, bude další referenční smartphone od Googlu vybaven čtečkou otisků prstů? Přinejmenším to dává smysl. Uvidíme však, kdy se Google novinkou pochlubí a jestli se vůbec tato spekulace potvrdí. Možná jde jen o bonus pro výrobce telefonů se čtečkami otisků prstů, kterých už v současné době není málo.

Zdroje: gsmarena.com, androidpolice.com