Vývojářská verze Androidu M dostává první aktualizaci

1

I letos se dočkáme představení nové verze operačního systému Android. První informace dorazily i s testovací verzí již na květnové konferenci Google I/O a před vydáním finální verze nás čeká několik dílčích aktualizací. První dorazila nyní.

Android M

Vůbec první aktualizace Androidu M přináší inovace na poli přístupu k úložišti, Wi-Fi a Bluetooth. Například po připojení USB kabelu k počítači a telefonu dojde automaticky pouze k nabíjení. Případné spojení s počítačem a tedy i následný přístup k souborům musí uživatel předem povolit. U Bluetooth telefon nově pozná, zda má nově připojené zařízení mikrofon. Dále aktualizace obsahuje opravy týkající se vývojářského prostředí a další zlepšení stability.

Pokud využíváte či zkoušíte Android M ve vývojářské verzi, měla by vám první aktualizace dorazit automaticky formou OTA. Pokud by vám aktualizace nedorazila, je možné si novou verzi nahrát ručně stažením příslušných souborů ze stránek Googlu. Aktualizace Androidu M je dostupná pro Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 a Nexus Player.

Zdroje: android-developers.blogspot.ro

Diskuze ke článku
Miroslav Minarik
Miroslav Minarik
Měla by být pro všechny androidy které jsou v současné době v nabídce a v prodeji, aby si každý kdo má android mohl zadat vaší aplikaci do svého mobilu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze