Android dostane přepracovanou aplikaci Facebook Messenger

8

Facebook začal na úzkém vzorku uživatelů testovat novou zcela přepracovanou aplikaci Facebook Messenger pro Android, od které si slibuje rychlejší a spolehlivější komunikaci mezi uživateli. Měla by se přiblížit spíše posílání SMS než klasickému chatu.

Aplikace přináší nový odlehčený vzhled, který kombinuje bílou a světle modrou. Profilové fotografie kontaktů dostaly kulatý tvar a pokud některý z vašich přátel také používá Facebook Messenger, objeví se u něj ikonka aplikace, což znamená, že máte jistotu, že vaší zprávu dostane okamžitě.

Tip: Vychází oficiální klient Facebook pro Windows 8.1

Prostředí aplikace je rozděleno do několik stránek, mezi kterými se přepíná pomocí ikon v horní části aplikace. Můžete si tak zobrazit všechny zprávy nebo kontakty, které jsou dále rozděleny na ty s Messengerem a na aktivní.

Facebook však chce se svým Messengerem prorazit i v komunikaci s lidmi, kteří nejsou na této sociální síti. Stačí k tomu pouze telefonní číslo kontaktu. Zda Messenger slouží v tomto případě pouze pro příjem nebo odesílání SMS nebo komunikace probíhá přes servery Facebooku, firma neuvádí. Pouze zmiňuje, že vás požádá o potvrzení vašeho čísla. Pravděpodobnější se nicméně zdá, že se bude jednat o běžné SMS.

Zdroje: newsroom.fb.com

Diskuze ke článku
mekybeton
messenger by už mohli updatnout i pro iOS 7 ..
fejsbůkař
Aktualizace nic moc. Nejsem z ní zrovna nadšenej... :/ je to krok zpět...
ondra
taky by mohla dorazit i na windows phone :)
Hoskin55
Tahle beta je super, zkoušel jsem ji a dobrá, a líbí se mě, jen mě fascinuje její žravost 42MB RAM přičemž samotná instalace má 23MB zatím co imo má po nainstalování 23MB a při používání stejném jako messenger si vezme od 19-25MB.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze