Facebook uklidňuje obavy ze ztráty soukromí ve Facebook Home

7

Facebook tento týden představil svou nadstavbu pro operační systém nazvanou Facebook Home. Řada uživatelů se však už nyní obává, že je to další krok, jak je Facebook připraví o soukromí. Firma se tyto obavy snaží v předstihu rozptýlit a vydala otázky a odpovědi týkající se soukromí v novém produktu.

Facebook Home bychom mohli označit za nadstavbu či launcher, který hluboce integruje Facebook do systému a v podstatě zcela nahradí klasické prostředí Androidu. Změněna je zamykací obrazovka, domovská obrazovka, menu, notifikace a další funkce tak, aby byl váš zážitek z používání Facebooku, co nejintenzivnější.

Tip: Facebook představil Home: kompletně změní váš Android

Z dokumentu Answering Your Questions on Home and Privacy, kde se Facebook snaží rozptýlit všechny obavy ze ztráty soukromí ve Facebook Home jsme vybrali některé zásadní body:

  • Facebook Home je volitelná náhrada domovské obrazovky. I na telefonech HTC, kde bude předinstalována, jí bude možné jednoduše vypnout. K přístupu na Facebook můžete používat i nadále klasickou aplikaci.
  • Facebook Home není pevně spojená se systémem, ale je to jen další aplikace z Google Play, kterou můžete kdykoli jednoduše nainstalovat nebo odinstalovat.
  • Facebook Home shromažďuje informace o vaší činnosti na Facebooku, jako jsou odeslané zprávy, like nebo komentování, ale také shromažďuje informace o aplikacích, které v telefonu používáte. Tyto informace bude používat v identifikovatelné podobě po dobu 90 dní.
  • Facebook Home neuvidí, co jste v konkrétních aplikacích dělali. Například uvidí, že jste pomocí app launcher spustili mapovou aplikaci, ale už neuvidí, co jste v ní dělali. Samozřejmě jsou výjimkou ty aplikace, kterým jste sami dali oprávnění, aby informace Facebooku předávaly.
  • Facebook Home bude mít přístup k notifikacím jiných aplikací, ale nebude uchováván jejich obsah a informace, které aplikace je posílají, budou uchovávány v anonymizované po dobu 90 dní.
  • Facebook Home sbírá a používá lokalizační informace stejným způsobem, jakým to už nyní dělá Facebooková aplikace v telefonu. Stejně jako u ostatních aplikací můžete sbírání informací o vaší poloze vypnout.

Zdroje: androidcentral.com, newsroom.fb.com

Diskuze ke článku
jenda
No ono i když už má člověk profil na fejzbůku tak už snad ztatil soukromý že. Stačí si přečíst podmínky založení účtu/které ještě nedávno nebyly v češtině a nikdo je stejně nečte/ a je to jasný., Veškerý nahraný obsah je majetkem fejzbůku a může si s tím dělat co chce. Tak děcka co nejvíce svých soukromých fotek ať je nějaká sranda.
securid
Facebook si kope jámu..
cit. ,,Facebook už nebude zadarmo. Za odeslání zprávy se bude platit a ne zrovna málo. Prý kvůli spamu. Zvažuje se jen přesná výše poplatku.,,
Kde je slogan: ,,,,Facebook byl, je a bude zdarma.,,
Laco
teraz v správach to bolo. Mna to ale nežere..nemam FB
Pepa
Ešte to stále platí, že čo raz na FB nahraješ už NIKDY nezmažeš?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze