Aktualizaci na Android 6.0 dostane zřejmě 17 Xperií od Sony

32

Japonské Sony se v posledních dvou letech snaží příkladně podporovat své portfólio pravidelnými aktualizacemi. Zdá se, že v tomto trendu nehodlá nic měnit ani s příchodem nového Androidu 6.0 Marshmallow. Dle posledních informací se totiž dostane prakticky na všechny Xperie.

Android Marshmallow

Hned v úvodu si řekněme, že Android 6.0 ještě nebyl oficiálně představen. Google pouze vydal preview Android M, u kterého následně potvrdil označení 6.0 Marshmallow. To však výrobcům nemusí bránit vydat informace o tom, jak se k budoucí aktualizaci staví. Sony se však oficiálně nevyjádřilo a musíme se zatím spolehnout na spekulace. Nutno podotknout, že velmi příjemné spekulace, u kterých si nelze přát nic jiného, než jejich naplnění.

Android 6.0 dostanou i levnější Xperie...

Objevil se totiž tajný seznam prakticky celého portfólia japonského výrobce, na kterém je znázorněno, jaké modely se dočkají aktualizace na Android 6.0. Prostým součtem zjistíme, že se Sony patrně chystá aktualizovat 17 svých modelů. Neomezuje se jen na špičkové a nové modely, ale řada dojde i na základní Xperie E3 a E4, přičemž ty poskočí z Androidu 4.4 rovnou na Android 6.0. Za zmínku ale rozhodně stojí fakt, že Sony hodlá aktualizovat všechny modely z řady Xperia Z. První model této řady, Xperia Z, byl představen v lednu 2013. Pokud se informace potvrdí, bude její podpora trvat minimálně 3 roky.

...ale i vrcholné modely či několik let staré kousky

Které Xperie pravděpodobně dostanou Android 6.0?

Zdroje: android.hdblog.it

Diskuze ke článku
Roman
Tomu říkám podpora,ne jaj třeba Samsung. Android 6 by údajně neměl mít ani Samsung S5. Sony se co se týče sw hodně snaží, už jen Sony Android concept který už běží měsíc a testuje se v něm úplně čistý android s pár vychytavkami od Sony bez jakékoliv grafické nadstavby. Vypadá to mooooc dobře. ;-)
Anonymní jméno
Xperia E1, E3, E4, ale kde ostala E4g, ostáva záhadou...
Jirka
Nemyslím si, že to bude pravda. Ale pokud jo, tak má u mě Sony obrovskou pochvalu. Začal jsem na Xperii S a manželka na Xperii P. Oba telefony byly skvělé, jen ta podpora tam haprovala, ale vypadá to, že se Sony poučilo :-) Teďka mám Xperia Z2 a manželka M2 a oba jsme s telefony naprosto spokojení a další telefony budou zase od Sony. Myslím si, že teďka z řad Androidích telefonů je Sony jeden z nejlepších.
vydra
Mam Xperii Z a jsem lehce vydesen. Doufal jsme, ze uz me Sony prestane otravovat. To, ze je to uzasna podpora by bylo opravdu uzasny, pokud by nevydali chybovej brak 4.0.2 a ja nemusel cekat az o oprave. Stejny to bylo s prechazejicima dvema verzema. Uz se tesim az budu hazet minci, zda Android 6 nainstalovat nebo ne a po instalaci zjistim, ze je zas posranej. Ale jinak Sony mam rad :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze