Aktualizace Nokia (Symbian) Carla zřejmě koncem roku

19

O nové verzi Carla pro zařízení se Symbianem jsme vás informovali v listopadu minulého roku. Nyní přinášíme bližší podrobnosti o její distribuci. Ve třetím čtvrtletí budou Nokie 701 a Nokie 700 distribuovány do prodeje již s Carlou. Ostatní zařízení se pak dočkají koncem letošního roku. Co nového Carla přinese?

Přehled nových verzí Symbianu v pořadí Carla -> Donna

Nokia upustila u označování nových verzí od slova Symbian. Nové verze se tak jmenují pouze Nokia Belle, Carla či Donna. Po verzi Belle přichází nyní na řadu Carla. Noví zákazníci, kteří zakoupí Nokie 701 a 700 v třetím kvartálu letošního roku ji již budou mít předinstalovanou. Ostatní zákazníci se dočkají aktualizace k závěru letošního roku. Překvapením především pro majitele prvních zařízení s novým Symbianem je kompatibilita. Carla měla být původně určená pouze pro zařízení, která mají 1 GHz procesor. Nokia zřejmě připraví poupravenou verzi Carly (není to první řešení u Nokie, Belle pro Nokii 500 musela také projít menšími úpravami), která bude kompatibilní i s Nokiemi N8, E7, C7, C6-01, X7 a E6.

Podívejte se na screenshoty z nejnovější verze Nokia Belle

TIP: Symbian Belle: podrobný pohled na zásadní inovaci Nokií

Carla bude ve znamení velkých změn. Asi není uživatele, který by nevolal po modernizaci předinstalovaného prohlížeče Nokia browser. Vylepšený prohlížeč povýší na verzi 8. Doufejme, že přinese navýšení výkonu, řadu optimalizací a třeba plnohodnotný flash. Další změnou budou nové widgety, rozšířený podpory a možností, jak využít vestavěný čip NFC a také plnohodnotná podpora zvuku Dolby Sound. Nyní je toto vylepšení podporováno pouze skrze HDMI, nikoliv do sluchátek či jiných zařízení. Další vylepšení by měla zahrnovat zlepšení celkové optimalizace přístroje, zlepšení pohotovostní výdrže a jiné změny.

Nokia N8 - již za necelý týden zřejmě předá své žezlo novému nástupci

TIP: Recenze Nokia N8: zahoďte netbooky! (recenze)

Vítanou zprávou je podle některých zdrojů skutečnost, že nástupce Nokie N8 nebude posledním zařízením se Symbianem Carla. Dočkáme se minimálně ještě dalších dvou zařízení. Obě zařízení by měla vstoupit do prodeje v průběhu letošního roku. A kdy se dočkáme slavnostního představení? Zřejmě již v pondělí příštího týdne. Také samotná Nokia propaguje pondělní tiskovou konferenci videem se slogany zaměřenými na fotografování. Také se těšíte jako my? MWC Barcelona a tiskové konference Nokia, který začíná v pondělí 27. února v 8:30, se budeme účastnit. Sledujte tedy mobilenet.cz pro více informací.

Zdroje: nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
clupendo
Paráda a já už myslel že symbianem respektive nokií belle podpora pro moji C6-01 končí.
ANonym
Nokia představí 41Mpx multimedialni zařízení teste se!!! A to vím na 1000% tak se teste a uvidíte za týden.
Ladik
Tak ted mě nokia velice překvapila. Pokud se tohle doopravdy potvrdí a bude aktualizace na modely co jsou vypsány tak to nokii pomůže. :)
Alešák
Koncem letošního roku? Tak to tipuju cca duben 2013... :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze